Gondoltad volna? Ilyenkor gondolkodnak legtöbben a félrelépésen

Írta: ,

A megcsalás nem csak átélve rettenetes, a legtöbbeket már a gondolata is kiborít. Ugyanakkor mégis, mintha mindenkit érdekelne a téma, legalábbis ezt mutatja, hogy rengeteget beszélünk és gondolkodunk róla.

Súgd meg a titkaid!

A Whisper egy olyan weboldal és alkalmazás, ami teret kínál az embereknek, hogy a titkaikat a névtelenségük megőrzésével elmondják, mások pedig ezek között szemezgessenek. Önmagában is izgalmas a projekt, és persze van itt mindenféle téma, de a megcsalás mintha a többihez képest is jóval gyakrabban vetődne fel. Az üzemeltetők azonban azt is észrevették, hogy a témában elsuttogott (vagy inkább bepötyögött) titkok száma nem egyformán növekszik minden nap, vagyis vannak olyan időszakok, amikor többen gondolkodnak a félrelépésről, mint más napokon.

Még egy rossz a hétfőben

A legtöbb titok a megcsalásról a hétfői napon érkezik be, ehhez képest kedden már 10%-kal visszaesik a szám. A harmadik helyre a vasárnap szorult, a negyediken a szerda áll, majd a csütörtök, péntek és a szombat következik, amikor a hétfőhöz képest már 25%-kal kevesebb, megcsalással kapcsolatos titok érkezik be.

Az app egyébként azt is figyeli, hogy honnan jönnek az üzenetek, ezek alapján sorrendben ezekben az államokban beszélnek legtöbbet a megcsalásról: Kansas, Nebraska (majdnem 13%-kal kisebb arányban, mint Kansasben), South Dakota, Connecticut, New York, Indiana, Michigan, Illinois, New Hampshire, New Jersey.

De vajon ekkor is követik el őket?

Az persze, hogy ezeken a napokon érkeznek be a titkok, nem jelenti azt, hogy maga a megcsalás is ezen a napon történt. A valóságot persze nem tudhatjuk, de beszédes, hogy éppen a szombat áll a lista végén, pedig lehet, hogy egy szombati buliban van a félrelépésre a legtöbb lehetőség – azonban erről csak hétfőn, a párunktól ismét elszakadva kezdünk el filozofálgatni, és ekkora érik be a vágy, hogy ki is adjuk magunkból a vallomást.

Azt tehát nem tudhatjuk, hogy ki mikor lép félre a legnagyobb eséllyel, de azt minden esetre jó tudni, hogy ha egy szaftos kis munkahelyi pletykára szomjazol, akkor azért a hétfői napon érdemes leginkább nyúzni a kollégáidat, mert kedden már 10%-kal kevesebb kedvük lesz a hétvégi kalandjukról mesélni. Csak gondold végig, hogy tényleg hallani akarod-e ezt a történetet, vagy inkább beéred azzal, hogy ebédszünetben végiggörgeted a Whisper vonatkozó aloldalát.