Ezért nehezebb az okos embereknek szerelembe esni

Írta: ,

A filmekben minden olyan könnyen megy, de vajon miért olyan nehéz szerelembe esni a valóságban? És miért van az, hogy az okos embereket állítólag nehezebben ragadja magával ez az érzés? Túl válogatósak, vagy realisták lennének? Cikkünkből megismerhetsz néhány tudományos okot.

Az érzéseket is analizálják Kép forrása: erichmcvey.com

1/5 Az érzéseket is analizálják

Az intelligens emberek jellemzően hajlamosabbak arra, hogy a dolgokat analizálják, rendszerezzék, majd következtetéseket vonjanak le belőle. Ez szuper dolognak tűnik, igaz? Pedig nem feltétlenül az, ha arról van szó, hogy szerelembe szeretnénk esni.

Ahelyett ugyanis, hogy hagynák, hogy az érzelmek magukkal ragadják őket, az okos emberek hajlamosak megrettenni az első probléma láttán..

Félreértések? Viták? Nézeteltérések? Ezek gyorsan eloszlatják a rózsaszín ködöt, és az analizáló emberek az első baljós jelre odébbállhatnak.

2/5 Több idő kell, hogy megnyíljanak

Az intelligens emberek fejében nincsenek puszta tények, csak összefüggések vannak. Érzik és értik, hogy az egyes események más események hozadékai, és azt is látják, hogy a cselekedeteik befolyásolják a jövőjük alakulását.

Éppen ezért egy kapcsolatban nem csak a lehetőségeket, hanem a kockázatokat is észreveszik, és lehet, hogy sokkal lassabban engednek fel, vagy nehezebben mutatják meg a valódi énjüket, mert előbb biztonságban akarják tudni magukat.

Ez pedig azt jelenti, hogy nem ugranak fejest a szerelem-medencébe az első randi trambulinjáról.

3/5 Magukkal viszik a rossz tapasztalatot

Azt gondolnád, egy bölcs ember számára nem nehéz belátni, hogy ami egy kapcsolatban nem működött, az működhet egy másikban. Ez azonban nem mindig van így.

Az okos emberek a tapasztalataikra építenek, ami nehezebbé teszi a számukra, hogy elengedjenek egy rossz tapasztalatot. Pontosan emlékeznek rá, mennyire fájdalmas volt a legutóbbi szakításuk, mennyit kivett belőlük egy rossz kapcsolat, és nem szeretnék ezt ismét átélni.

Ezért aztán inkább óvatosak, és a korábbi kapcsolataikból hozott félelmeiket könnyen átültethetik egy éppen bontakozó románcba is.

Nem félnek szinglinek lenni Kép forrása: bohemiandiesel.com

4/5 Nem félnek szinglinek lenni

Egy másik ok, ami miatt az okos emberek nehezebben találnak partnert, hogy nem keresnek minden áron párkapcsolatot. Nem bánják, ha egyedül kell lenniük, hiszen tökéletesen megállnak a maguk lábán, feltalálják magukat, és nem ugranak bele egy nem működő kapcsolatba csak azért, hogy ne legyenek egyedül.

Ha valakiről érzik, hogy nem nekik való, akkor inkább keresnek tovább, mert pontosan, tényszerűen tudják: szinglinek lenni sokkal kényelmesebb és kellemesebb, mint valaki olyannal lenni kapcsolatban, aki nem igazán nekünk való partner.

Ők járnak jobban Kép forrása: indiaearl.com

5/5 Ők járnak jobban

Mindezzel együtt sincs azonban okunk arra, hogy az okos emberek szerelmi élete fölött keseregjünk. Lehet, hogy nem úgy alakulnak a kapcsolataik, mint a romantikus filmekben, de azért nem kell azt gondolnunk, hogy érzelmektől mentesen, hideg, kalkuláló módon keresnének párt maguknak.

Hiszen ha megtalálják a megfelelő partnert, akkor az okos emberek kapcsolatai kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lehetnek, és ha a keresgélés, valamint az érzelmi kötelék kialakítása több időt is vesz igénybe, hosszú távon jobban működhet a kapcsolatuk, mint azoknak, akik gondolkodás nélkül ugrottak fejest az első kínálkozó lehetőségbe!