Légy nagyon óvatos! 5 jel, hogy a párod érzelmileg zsarol

Balatoni Dóra
Írta: ,
Légy nagyon óvatos! 5 jel, hogy a párod érzelmileg zsarol

Kép forrása: 4masik/depositphotos.com

A fizikai bántalmazóhoz képest az érzelmi zsarolót nem könnyű felismerni. Szóban, szavakkal bántalmaz téged, ám ha szeretünk valakit, akkor sokáig képtelenek vagyunk ezt felismerni. Hogy segítsünk, összegyűjtöttük az árulkodó jeleket, amelyre érdemes figyelned!

Az érzelmi zsaroló első lépésben elejt néhány olyan mondatot, amellyel arra utal, mit kellene csinálnod.

Például készíthetnél neki rántottát reggelire, odavihetnéd neki a telefonját… Először ártatlan mondatoknak tűnnek ezek és mivel szereted, teljesíted is a kívánságait. Egy idő után azonban, ha nem mondasz nemet, követelőzővé válhat és parancsokat osztogathat.

A „csináld ezt”, „csináld azt” mondatok után pedig következik az, mit ne csinálj. Ne menj el a barátnőiddel este, maradj inkább otthon, ne menj el munka után edzeni és a többi…

Legyen szó bánatról, örömről, félelemről vagy bármilyen gondolatról, az egészséges párkapcsolatban élők mindent megosztanak a másikkal.

Természetes, hogy benned is él a vágy, hogy mindent elmondj a párodnak, ám ha azt látod, őt ez egyáltalán nem érdekli, sőt ezt ki is jelenti, akkor lehet, hogy egy érzelmi zsarolóval állsz szemben.

Lehet, hogy megbántott egy barátnőd vagy problémáid vannak a munkahelyeden, ha nem beszélhetsz róla a hozzád legközelebb álló személlyel, akkor az érzelmileg teljesen tönkre tehet. Az érzelmi zsaroló eléri, hogy egyedül érezd magad, tartsd magadban a fájdalmadat és érzéseidet.

Elkezd manipulálni és azt az érzést kelti benned, te vagy a hibás azért, mert folyton üldözöd őt a problémáiddal.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!