Csak jó pasi, vagy igazán jó ember is? Így derítheted ki gyorsan, milyen lesz később

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Csak jó pasi, vagy igazán jó ember is? Így derítheted ki gyorsan, milyen lesz később

Kép forrása: indiaearl.com

Nehéz néhány hónap együtt járás után messzemenő következtetéseket levonni valakiről, és nem is feltétlenül szerencsés. De, ha már egyszerűen nincs időd és kedved várni az igazira, muszáj alkalmanként praktikákhoz folyamodnod. Nézzük, hogyan derítheted ki gyorsan, mennyire jó ember a barátod, és érdemes-e vele hosszútávon tervezned!

Inspirál és bátorít

Egy igazán jó partner egyáltalán nem akar megváltoztatni, és végképp nem szeretné, hogy miatta bármiről is lemondj. Biztos lehetsz benne, támogatni fog abban, hogy elérd a céljaidat, és egyúttal inspirál is. Ha tényleg ő az a bizonyos nagy Ő, akkor semmilyen akadály, vagy általad kitűzött cél nem állhat közétek. Jó példa erre egy külföldi munkalehetőség, vagy akár ösztöndíj.

A gyenge alapokon álló kapcsolatok nem bírnak ki ilyen terhelést, de ha jó embert találtál magad mellé, akkor találtok megoldást – hiszen hosszútávra és közösen terveztek. Néhány hónapnyi, vagy évnyi megpróbáltatás csak megedzi a kapcsolatotokat főleg, ha időközben állandóan bátorítjátok is egymást.

Nem ad okot az aggodalomra

Egész biztos vagy abban, hogy szeret, és könnyen szavazol neki bizalmat, mert egyszerűen nem ad okot aggodalomra. Régen kinőtt azokból a játszmákból, hogy megpróbáljon féltékennyé tenni, vagy elhitetni veled, hogy nem olyan biztos a pozíciód (nehogy elbízd magadat). Eszébe se jut, hogy bármivel is elbizonytalanítson sőt, egyáltalán nem tart attól, hogy kitárulkozzon előtted.

Jó, ennek nem kell azt jelentenie, hogy azonnal szerelmet vall neked, és minden nap elmondja, mennyire imád (bár nyilván ez is jó jel). Bőven elég, ha érezteti veled, mennyire fontos vagy neki, és hogy tökéletesen el tudja képzelni a közös jövőtöket. Szóval mellette egyáltalán nem kell azon agyalnod, hogyan tovább.

Legyőzhetetlennek érzed magadat

Az egy dolog, hogy nem tartasz a félrelépéstől, szakítástól, de egy ideális társtól gyakorlatilag legyőzhetetlennek érzed magadat. Nem hatnak rád a hétköznapi problémák, bosszúságok: kit érdekelnek? Hiszen otthon vár a szerelmed… A nagyobb gondokkal is ez a helyzet: bár ezekre nem legyintesz, mégis könnyebben veszed az akadályokat, hiszen biztos háttérrel minden sokkal könnyebb.

Ha tényleg ő az igazi, akkor egyúttal barátra is leltél benne. Márpedig a barátok egyik fő feladata a támogatás, az út egyengetése, és annak az éreztetése, hogy sosem vagy egyedül. Ha azt érzed, mellette testileg-lelkileg biztonságban lehetsz, akkor el ne ereszd!

Másokkal sem akármilyen

Egy jó ember nem csak a kapcsolatában jó, hanem mindig. Otthon, a négy fal között, fülig szerelmesen könnyű jónak lenni. De milyen, amikor emberek közé kerül? Mit gondolnak róla a munkahelyén? Hogyan vélekednek a barátai? Milyen a kapcsolata a szüleivel? Szereti a gyerekeket, az állatokat? Bár a legnehezebb dolog meglátni a szeretett embernek a hibáit, nem érdemes csukott szemmel járni, ha ilyen fontos kérdésről van szó.

Egyáltalán nem mellékes, miként viselkedik másokkal, mert számíthatsz rá, hogy a lángoló szerelem idővel parázsló szeretetté alakul, amikor is előtérbe kerülnek azok a tulajdonságok, amiket idáig a távolabbi környezetének tartogatott. Ha ezek szívet melengetőek, akkor nincs gond, de ha nem… Akkor megint csak az idődet fecsérelted.

Ő is fejlődik

Ha a pozitív változásokat nem csak magadon tapasztalod, hanem rajta is, akkor titeket az ég is egymásnak teremtett. A fejlődés abszolút pozitív jel, hiszen nem csak azt mutatja, hogy ő bátorít, támogat téged, és megadja számodra a biztos hátteret, hanem bizony azt is, hogy ez fordítva ugyancsak igaz.

Ha két jó ember egymásra akad, és szerelemre lobbannak a másik iránt, akkor az pontosan ezt eredményezi. Innen már határ a csillagos ég, hiszen most is ugyanazokért a célokért küzdötök, csak immáron közösen – így fele annyi befektetett munkával és energiával fogtok sikereket elérni. Az pedig csak hab a tortán, hogy minden nappal közelebb kerültök egymáshoz.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba