Bebizonyosodott: 12 személyiségvonás, ami kell az örök boldogsághoz

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Bebizonyosodott: 12 személyiségvonás, ami kell az örök boldogsághoz

Kép forrása: India Earl Photography

Néhány évvel ezelőtt Edward Hoffman és Marcella Bakur Weiner egy kutatómunka során összeállították a „nagy tizenkettőt” – vagyis egy csokorba gyűjtötték azokat a jellemvonásokat, amik szerintük kellenek az igaz szerelemhez. Nálatok hány stimmel?

Ellentétek vagy hasonlóságok?

Bár sokan még mindig hisznek a mondásban, mára már bizonyított, hogy hosszútávon nem az ellentétek vonzzák egymást, hanem azok tudnak tartósan harmonikus viszont kialakítani, akik a legfontosabb kérdésekben hasonlóan gondolkodnak. 

Az Edward Hoffman és Marcella Bakur Weiner általjegyzett szerelmi kompatibilitásról szóló könyv egyenesen tizenkét személyiségjegyet említ, melyek közül négynek azonosnak, vagy minimum hasonlónak kell lennie ahhoz, hogy egy párkapcsolat mind a két fél számára megfelelően működjön.

Ezek nélkül ugyanis nem alakul ki a valódi vonzalom, de legalábbis esélytelennek tűnik, hogy a kapcsolat néhány hónapnál, évnél tovább tartson. A professzorok azt is megállapították, hogy azok a párok bizonyulnak a legboldogabbnak és azoknak lesz a leghosszabb a kapcsolatuk, akik a személyiségvonásokban a lehető legjobban hasonlítanak.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!