Az okai, amiért magányosnak érzed magad a párkapcsolatodban

Nagy Niki
Írta: ,

Annak ellenére, amit a filmek, sorozatok és könyvek sugallnak, ha van egy partnered az életben, még nem jelenti azt, hogy soha többet nem leszel magányos. Egy párkapcsolaton belül is vannak olyan időszakok, amikor egyedül érzed magad, annak ellenére, hogy minden napodat megosztod valakivel. Ez azonban legtöbbször olyan szituáció, amit helyre lehet hozni – az alábbiakat érdemes megfontolni, ha hasonló cipőben jársz.

Közhely, de igaz: a jó kapcsolat alapja a bizalom mellett a megfelelő kommunikáció. Ha valami félrecsúszik, könnyen lehet, hogy elbeszéltek egymás mellett, vagy nem értitek meg, hogy a másik mit akar mondani.

A félreértések és az izoláció elkerülése végett érdemes néha beszélni arról, ha valamelyik félnek nem megfelelő a kommunikációja, és elmondani, hogy ez miért bántó, valamint meghallgatni, hogy a másik mit érez. Így rengeteg konfliktusnak elejét lehet venni.

Persze könnyen lehet, hogy másképp rendezitek le a vitákat, és máshogy közelítitek meg a problémákat, de ezen is sokat segít, ha legalább beszéltek róla, és letisztázzátok, hogy ez a helyzet – így mindketten tudjátok, hogy mit várjatok a másiktól.

Nincs azzal baj, ha eseménydús, izgalmas a kapcsolatotok, és szerettek együtt új dolgokat kipróbálni. De ugyanolyan fontos az is, hogy legyenek nyugodt, meghitt időszakaitok is, amikor csak egymásra figyeltek, és meghallgatjátok a másikat.

Ellenkező esetben olyan érzés lehet, mintha két jó haver élne egymás mellett, akik ugyan szeretik egymást, de mit sem tudnak a másik lelki szükségleteiről, az érzéseiről, a vágyairól. Ez pedig egy párkapcsolatban korántsem ideális.

Szánjatok időt arra, hogy otthon legyetek, egymás társaságában, és ne csináljatok a beszélgetésen kívül semmit – még olyan kiegészítő tevékenységeket se, mint a tévénézés, a főzés, vagy bármi más, ami elvonja a figyelmeteket egymásról.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba