Anyagiak a kapcsolatban - ezeket nem árt megfontolnod

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Amikor komolyra fordul a kapcsolatod, előbb, vagy utóbb, de egész biztos, hogy az anyagiak is szóba kerülnek köztetek. Közös albérletnél, lakásnál, életvezetésnél ez egyszerűen elkerülhetetlen. De mi a helyzet a komolyabb anyagi összefonódásokkal?

Mennyire tartjátok el a másikat? Kép forrása: praisewedding.com

Természetesen az a legtisztább, ha a nagy lépés megtétele során teljesen új lakásba költöztök, de a helyzet általában nem ennyire egyszerű.

Sokkal gyakoribb, hogy vagy a barátod bútorozik át hozzád, vagy éppen te költözöl be az ő lakásába.

Amíg csak havi szinten néhány ott alvós napról van szó, addig nyilván egyikőtök sem számolgatja a rezsit, de ha tényleg összeköltöztök, akkor úgy fair, hogy a költségeket is közösen vállaljátok.

Ez sajnos sok ember számára nem éppen magától értetődő, és megesik, hogy elvárják a kényelmes otthont mindennemű befektetés nélkül.

Ha te is ezt tapasztalod a párodon, akkor bizony ideje megmondanod, mi a helyzet, mert nem túl szép dolog, amikor visszaélnek a bizalmaddal és a jóhiszeműségeddel.

Néhány hét belefér, de több hónap már egyáltalán nem, valamilyen formában a barátodnak is bele kell szállnia a közös kiadásokba.

Problémás kölcsönadás Kép forrása: insitemoney.com

Egy komoly kapcsolatban bizony előfordulhat, hogy a partnered anyagilag megszorul, és segítségre van szüksége.

Ilyenkor magától értetődő, hogy hozzád fordul támogatásért, és normális esetben elvárja, hogy ha problémád adódik, te is hasonlóképpen járjál el.

De mennyire jó dolog kölcsönadni?

Valójában egyáltalán nem, és minél rövidebb a kapcsolat, annál veszélyesebb is az egész procedúra.

Semmiképpen sem tanácsoljuk, hogy nagyobb összeget mindennemű hivatalos szerződés aláírása nélkül adj kölcsön.

Persze most elképzelhetetlennek tűnik, de sajnos nemegyszer előfordult már, hogy családtagok is egymás ellen fordultak, amikor a pénz, örökség képbe került.

A szóbeli megállapodást soha, senki nem fogja igazolni neked és megeshet, hogy a kölcsönadott pénzt egyszerűen nem látod többet.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019