A 6 legesztelenebb tévhit, amit a szakításról hallottunk

Írta: ,

Ha szakításon vagy túl, úton-útfélen számtalan örökérvényű „bölcsességgel” találkozol. Most összegyűjtöttük azokat, amelyeknek a hallatán csak fogjuk a fejünket – de valamilyen rejtélyes oknál fogva mégis töretlenül népszerűek.

„Feleannyi ideig tart túl lenned rajta, mint a kapcsolat.”

1/6 „Feleannyi ideig tart túl lenned rajta, mint a kapcsolat.”

Tudtad, hogy az élelmiszereken lévő szavatossági dátum is csupán irányadó?

Ha volt már dolgod idejekorán megsavanyodott tejjel, vagy éppen két nap múlva is mennyei halkonzervvel, sejtheted: nem naptárra vagy stopperre megy az élet.

Az efféle bölcselkedés jól hangzik például egy háromnegyed éves járás esetén – ám az életkedvedet is elveheti, ha egy iránymutatás szerint több esztendeig fogsz parlagon heverni, mielőtt ismét lehetne valakid.

Minden ember és kapcsolat egyedi: egy tízéves házasság lezárása után néhány órával is megismerheted életed szerelmét, ám előfordulhat, hogy hónapokig egyedülálló maradsz egy néhány hetes liezont követően.

A boldogságra nincs egyetemes recept, hiszen mindenki azt követné, ha lenne!

„Mit szomorkodsz, ha hivatalosan nem is voltatok együtt?”

2/6 „Mit szomorkodsz, ha hivatalosan nem is voltatok együtt?”

Nyilvánvalónak tűnik, hogy a szakításhoz előbb párkapcsolat kell.

Ám korántsem ilyen egyértelmű a helyzet, ha annak hiányában is sikerült érzelmileg belebonyolódnod a dologba.

Amennyiben bármiféle kötődés alakult ki a részedről, a gyászfolyamat szempontjából teljesen mindegy, hogy a barátnőjének nevezett-e.

Az egyéjszakás kalandtól kezdve az évekig húzódó „se veled, se nélküled” viszonyig bármelyik megsebezheti az embert.

A megjegyzés különösen bántó, hiszen egyfelől becsmérli azt a kapcsolatot, amiért éppen fáj a szíved, másfelől pedig gyengének bélyegez téged, amiért fájdalmat érzel.

Ne hagyd, hogy az ilyesfajta ítélkezés még mélyebbre rántson a gödörben!

„Kutyaharapást szőrével!”

3/6 „Kutyaharapást szőrével!”

Ne higgy azoknak, akik mindenáron pasizni küldenek a szakítás után!

Kivéve, persze, ha magad is úgy érzed, hogy készen állsz.

Amennyiben viszont kételyeid vannak, vagy pedig kifejezetten ellenérzésed támad a szórakozóhelyekkel, illetve az internetes ismerkedéssel kapcsolatban, tartsd észben: senki és semmi nem kényszeríthet rá, hogy direkt módon új párkapcsolatot keress.

Legbelül érzed majd, mikor jön el az ideje.

Veszélyes engedelmeskedned a külső unszolásnak, elvégre az instabil állapotban induló viszonyoknak ritkán van jó vége…

Találd meg előbb az egyensúlyt magadban, egyedül!

„Enni és inni kell!”

4/6 „Enni és inni kell!”

A hollywoodi filmek seperc alatt elhitetik az emberrel, hogy egy óriás adag fagyi a tévé előtt mindenre gyógyírt jelent.

Az ízlelőbimbóid talán tényleg a mennyországba kerülnek tőle néhány percre, a tested többi részének és a hangulatodnak sajnos kifejezetten ártasz vele.

Ha ugyanis kajakómáig falod magad szénhidráttal vagy zsíros falatokkal, tehetetlen bábuként fekszel majd a kanapén, és esélyed sem lesz kimenni a szabadba – ahol pedig a napfény valóban helyreállíthatná a mentális egészséggel szoros összefüggésben álló D-vitamin szintedet és a melatonin-háztartásodat.

„Csípd ki magad, hadd lássa, mit veszített!”

5/6 „Csípd ki magad, hadd lássa, mit veszített!”

A női revans klasszikus példájának tűnik, hogy álomfrizurával, talpig sminkben, álomcsinosan és kívánatos parfümfelhőbe burkolva elszambázol az ex előtt – miközben lehetőleg egy pillantást sem vetsz rá, ő pedig térdre borulva belezokog a tenyerébe, mert rájön, mitől vált meg.

A nagykönyvben tényleg nem hangzik rosszul a dolog, a valóságban viszont sanszos, hogy feltépett sebekkel távozol a helyszínről, ráadásul egy csomó időt és energiát fecsérelsz valakire, akinek már úgyis tökmindegy.

Ha kizárólag a volt párod kedvéért vágnád magad teljes harci díszbe, inkább ne tedd!

Saját magadért azonban bármikor megteheted – sőt, kifejezetten buzdítunk erre. (Csak ne tipegj „véletlenül” a munkahelye felé, kérünk szépen…)

„Teperj, azzal visszaszerezheted!”

6/6 „Teperj, azzal visszaszerezheted!”

Jó, ha el tudod adni magad – de ne tartsd magad portékának, amit mindenáron rá akarsz sózni az exedre!

Kevés szörnyűbb szakítás utáni magatartás van ennél, hiszen még egy javarészt boldog párkapcsolatra is olyan rossz fényt vet utólag, hogy a másik fél kétségbe vonhatja, mit szeretett annyira rajtad.

Amennyiben pedig a „teperés”, vagy finomabban fogalmazva a „kitartás” leskelődéssel és kémkedéssel is jár, továbbá olyan üzenetek küldésével, amelyeket már fél perc múlva megbánsz, javasoljuk: mielőbb állj le!

Ha úgy érzed, egyedül képtelen vagy túllendülni a holtponton, bátran kérj segítséget egy pszichológustól, illetve beszéld ki a fájdalmadat a családodnak és a barátaidnak!

Neked hiányzik valami a szakításról szóló esztelen tévhitek listájáról? Egészítsd ki bátran, kommentben várjuk!