5 ok, amiért érdemes még várnotok a házassággal

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Akárcsak a fiatalon kötött házasságnak, úgy a harminc felett kimondott igennek is megvan a maga előnye. Az alábbiakban sorra vesszük, miért nem kell aggódnod, ha nincs még gyűrű az ujjadon, sőt azt is eláruljuk, a statisztika szerint mikor érdemes összeházasodnotok.

Mit mutat a statisztika? Kép forrása: jamiedelaineblog.com

A statisztika alapján sokkal nagyobb az esélye a válásnak, ha a húszas éveid elején házasodsz meg – az ilyen korán kötött házasságoknak csupán a fele szól egy életre. 

Később, egészen pontosan akkor, amikor már betöltötted a huszonötöt, rögtön jobbak lesznek az esélyeid: az arány itt már 50%-ról 61%-ra nő.

Ez egészen harmincegy éves korig van így, azonban harminckettőtől kezdve minden évben 5%-kal csökken a sírig tartó boldogság esélye.

Ez tehát azt mutatja, hogy ha túl korán – gyakorlatilag az első nagy szerelmedhez – mész férjhez, akkor igen valószínű, hogy elvált nőnek mondhatod majd magad.

Ugyanakkor az sem szerencsés, ha a végletekig vársz – az elköteleződéstől való félelem ugyancsak hasonló következménnyel járhat.

Miért veszélyes a korai házasság? Kép forrása: stylemepretty.com

Az első nagy szerelem valóban elsöprő, és sosem feledjük el igazán. Emiatt aztán nem is csoda, ha sokan érzik úgy fiatal felnőttkoruk küszöbén, hogy valóban megtalálták az igazit, akivel érdemes leélni az életet.

A korábban vázolt statisztika szerint 50%-uknak igazuk is lehet, márpedig ebből a szempontból vizsgálva a kérdést ez az arány nem is olyan rossz.

Az viszont tény, hogy csak ritkán zökkenőmentesek az ilyen kapcsolatok, hiszen abban a tíz évben – 20 és 30 éves koruk között – , amiben a többség inkább szórakozik, ismerkedik, karriert épít, vagy tanul, a fiatal házasok a közös élet építgetésével foglalkoznak.

A kérdés az, hogy ezek után is találnak-e maguknak új célokat, vagy be akarják pótolni mindazt, ami idáig kimaradt

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019