5 mítosz, amit elhiszünk, amikor megint összejövünk az exünkkel

Írta: ,

Szinte mindenki átélte már azt a szituációt, amikor váratlanul felbukkant egy korábbi ex az életében, és felmerült az újrakezdés gondolata. De biztosan érdemes belevágni? Mert bár hallani olykor történeteket, amelyekben sikerült a pároknak felélszteni a tüzet a kapcsolatban, a legtöbb esetben ez valószínűleg mégsem bizonyult jó ötletnek. Persze ebben a helyzetben igyekszünk minél több érvet felsorakoztatni a pozitív oldalra, és próbálunk elhinni bizonyos mítoszokat. De mennyi a valóságtartalmuk igazából?

„Ezúttal tényleg másképp lesz" Kép forrása: courtmoly.tumblr.com

1/5 „Ezúttal tényleg másképp lesz"

Hiszen a világ is folyamatosan változik, ahogy ti is, érettebbek vagytok, és ezúttal biztosan máshogy alakulnak a dolgok.

Legalábbis szeretnénk ezt gondolni, de sajnos a gyakorlatban nem mindig történik így. Sőt, többnyire nem.

Egy felmérés szerint például azok a párok, akik újrakezdik a kapcsolatot, kevesebb figyelmet fektetnek a kapcsolatuk pozitív tulajdonságaira, eseményeire, és többet a negatívra.

Vagyis, ahelyett, hogy a problémákat megoldanák, és tiszta lappal indulnának, a múltbeli sérelmeikre koncentrálnak.

2/5 „Nála jobban senki sem ismer engem"

Valószínűleg ebben igazad is van, hiszen tényleg nagyon sok időt töltöttetek együtt egykor.

De ne feledkezz meg arról, hogy bár nála jobban senki sem ismer téged, ez mégsem volt elegendő ahhoz, hogy megakadályozzátok egykor a szakítást.

Vajon miért kellene, hogy elég legyen az újrakezdéshez?

Persze mindig nehezebb őszintén megnyílni egy ismeretlen ember előtt, és ismét belekezdeni a randizásba, de nem így kezdődött egykor a volt pároddal a kapcsolatod?

Ha tényleg megismered azt a személyt, aki mellett boldog lehetsz, ő legalább annyira - ha nem jobban - megismer majd, mint az exed.

„Nincs időm új emberekkel randizni" Kép forrása: dasilvaboards.tumblr.com

3/5 „Nincs időm új emberekkel randizni"

A randizás mindig sok időt igényel, hiszen már az is nagy kérdés, egyáltalán hol lehet ismerkedni?

Az internet világa ezt szerencsére bizonyos szinten megkönnyíti, de még így is sokan kapják azon magukat, hogy nincs kedvük, energiájuk a számítógép előtt csetelni ismeretlenekkel.

De csak az időhiány miatt visszamenni egy kapcsolatba, amely egykor zátornyra futott, nem jó ötlet.

Ha tényleg nincs közös jövőtök, felesleges enerigát fektetsz egy olyan viszonyba, ami előbb-utóbb befejeződik, és akkor kénytelen leszel új emberekkel ismerkedni. Miért ne inkább most, megelőzve a felesleges köröket?

„Buli után együtt mentünk haza, lehet ebből folytatás" Kép forrása: buzzfeed.com

4/5 „Buli után együtt mentünk haza, lehet ebből folytatás"

A nők és férfiak közel fele ismerte már be, hogy előfordult, egy-egy éjszakára visszatértek az exükhöz.

Ez lehet közös megbeszélés alapján, érzelmeket félretéve, vagy akár egy közös bulit követően; a lényeg, hogy ha ilyen cipőben találod magad, tudd, nem vagy egyedül.

Nagyon sokan döntenek úgy, hogy szexuális viszonyt ápolni egy volt pasival jó ötlet, de az emberek többségének sosem válik be.

Viszont emiatt elgondolkodni a párkapcsolati folytatás lehetőségén, vagy a közelség hiánya miatt belemenni az újrakezdésbe hosszabb távon biztosan nem fog működni.

5/5 „Ennyi idősen már úgysem találok jobbat"

Minél idősebbek vagyunk, annál kevésbé merünk kilépni még egy rossz kapcsolatból is.

Tartunk attól, hogy már nem találkoznánk olyan személlyel, akivel boldogok lehetnénk, így inkább megrekedünk az aktuális helyzetben. Tedd szívedre a kezed, és úgy válaszolj!

Szerinted lehetnél így valaha is elégedett az életeddel? Egy olyan ember társaként, akivel csak azért kezdenéd újra a kapcsolatot, mert félsz az egyedülléttől?

Biztosan te is tudod, hogy ez a boldogságodhoz sosem lesz elegendő számodra, és idővel úgyis a végleges szakítás mellett döntenél.