5 mítosz, amit elhiszünk, amikor megint összejövünk az exünkkel

Kerekes Vivien
Írta: ,

Szinte mindenki átélte már azt a szituációt, amikor váratlanul felbukkant egy korábbi ex az életében, és felmerült az újrakezdés gondolata. De biztosan érdemes belevágni? Mert bár hallani olykor történeteket, amelyekben sikerült a pároknak felélszteni a tüzet a kapcsolatban, a legtöbb esetben ez valószínűleg mégsem bizonyult jó ötletnek. Persze ebben a helyzetben igyekszünk minél több érvet felsorakoztatni a pozitív oldalra, és próbálunk elhinni bizonyos mítoszokat. De mennyi a valóságtartalmuk igazából?

„Ezúttal tényleg másképp lesz" Kép forrása: courtmoly.tumblr.com

Hiszen a világ is folyamatosan változik, ahogy ti is, érettebbek vagytok, és ezúttal biztosan máshogy alakulnak a dolgok.

Legalábbis szeretnénk ezt gondolni, de sajnos a gyakorlatban nem mindig történik így. Sőt, többnyire nem.

Egy felmérés szerint például azok a párok, akik újrakezdik a kapcsolatot, kevesebb figyelmet fektetnek a kapcsolatuk pozitív tulajdonságaira, eseményeire, és többet a negatívra.

Vagyis, ahelyett, hogy a problémákat megoldanák, és tiszta lappal indulnának, a múltbeli sérelmeikre koncentrálnak.

Valószínűleg ebben igazad is van, hiszen tényleg nagyon sok időt töltöttetek együtt egykor.

De ne feledkezz meg arról, hogy bár nála jobban senki sem ismer téged, ez mégsem volt elegendő ahhoz, hogy megakadályozzátok egykor a szakítást.

Vajon miért kellene, hogy elég legyen az újrakezdéshez?

Persze mindig nehezebb őszintén megnyílni egy ismeretlen ember előtt, és ismét belekezdeni a randizásba, de nem így kezdődött egykor a volt pároddal a kapcsolatod?

Ha tényleg megismered azt a személyt, aki mellett boldog lehetsz, ő legalább annyira - ha nem jobban - megismer majd, mint az exed.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019