5 dolog, ami a tökéletes randihoz kell – Te is tehetsz érte!

Írta: ,

Nem létezik recept a tökéletes randira, de a psychologytoday.com összegyűjtötte, mi az 5 leggyakoribb dolog, aminek köszönhetően sikeresebbnek érezhetünk egy találkát. Csupa olyan dolgot találtak, amikért te is sokat tehetsz!

Kommunikáció Kép forrása: junebugweddings.com

1/5 Kommunikáció

Az első, kissé még kínosan feszengős randikon nem mindig egyszerű témát találni, de sokan abba a hibába esnek, hogy a későbbiekben is csak teljesen hétköznapi, mindennapos dolgokról beszélnek.

Persze, fontos eldönteni, hogy lemondjátok-e a kábeltévét, és megbeszélni, milyenre fessétek a fürdőszobát, de a randevú hangulatát a gyakorlatias témák gyorsan megölik – figyelmeztetnek a szakemberek.

Próbáljatok izgalmas, újszerű dolgokról beszélni, ha szeretnétek megőrizni a romantikát!

Izgalom Kép forrása: rockmywedding.co.uk

2/5 Izgalom

Nincsen semmi baj a kanapén lazítós estékkel, de a pszichológusok szerint nem árt, ha időnként kimozdultok, és valami újat próbáltok ki együtt.

Ez lehet a karaoketól kezdve a játékos vetélkedőn át egy új étteremig szinte bármi. 

Az ilyen alkalmak nem csak abban segítenek, hogy új színben lásd a párodat, és esetleg egy új oldalát is megismerd, de azt is megakadályozza, hogy teljesen természetesnek vegyétek a másik jelenlétét és esetleg felüsse a fejét a megszokás csapdája.

Játékos flört Kép forrása: tumblr, theproperstranger

3/5 Játékos flört

Gyorsan szögezzük le: a randinak nem kell az ágyban végződnie ahhoz, hogy jó legyen. A tanulmányok azonban azt mutatják, hogy ha kifejezitek az egymás iránti vonzalmatokat, nagyobb valószínűséggel fogjátok sikeresnek találni a randevút.

A játékos flört vagy egymás ártatlan ugratása a vizsgálatok szerint mindkét nem szemében vonzóbbá teszi a partnert.

Ráadásul ezek a pillanatok nem csak a randevú idején segítenek a hangulat javításában, de visszagondolni is kellemes lesz rájuk, ez pedig még szorosabbra fűzi a kapcsolatotokat.

Szenteld magad a másiknak Kép forrása: indiaearl.com

4/5 Szenteld magad a másiknak

Egy randi nem tart tovább néhány óránál, és ennyit a párod is megérdemel, akárcsak te magad. Tegyétek félre a teendőket, ne figyeljetek fél szemmel a hírekre, a meccsre, vagy a közösségi oldalakra.

Tegyétek el a telefonokat, és szenteljetek teljes figyelmet egymásnak.

Az elkötelezettségedet azzal is kimutathatod, hogy időben érkezel, vagy hogy megtervezed, hová menjetek, mit csináljatok.

Ne féljetek attól sem, hogy kimondjátok, ha jól érzitek magatokat egymás társaságában.

Ne engedjétek be a stresszt Kép forrása: feviantart.com

5/5 Ne engedjétek be a stresszt

Ezt persze néha könnyebb mondani, mint megtenni, de tanulmányok igazolták, hogy azok a párok, akik „kerítést” vonnak maguk köré, és az együtt töltött pillanatokból kizárják a mindennapok gondjait, kevésbé hajlamosak a kiégésre, a kapcsolatuk frissebb marad, és boldogabbnak is érzik magukat a másik mellett.

Ha együtt vagytok, és valami aggasztó gondolatod támad, egyszerűen tedd félre – néhány órát várhat a dolog, cserébe pedig sokkal energikusabban, és szerelemtől boldog hangulatban térhetsz majd vissza a probléma megoldásához.