4 tanács, hogy megússz egy mérgező párkapcsolatot

Írta: ,

A legegyszerűbb módja annak, hogy megszabadulj egy mérgező párkapcsolattól az, ha tudod, hogyan kerüld el, vagy kerülj ki belőle. Szóval ha kész vagy rá, hogy letöröld az arcodról az újra és újra lesírt sminket és továbblépj, akkor olvasd el ezt a néhány egyszerű tanácsot, hogy ismét a boldog önmagad lehess.

1/4 Áss a dolgok mélyére

Ahhoz, hogy meg tudd magadnak magyarázni, hogy miért is vagy benne egy számodra káros és boldogtalan kapcsolatban, áss egy kicsit mélyebbre. Próbáld meg megtalálni a lelkedben azt, amiért például egy olyan férfival vagy együtt, aki folyton megbánt vagy megcsal. Az önanalízis ilyenkor nagyon fontos. Gondold végig, hogy milyen mintát láttál otthon gyermekkorodban és milyen szokásokat hozol magaddal.

Fontos tudnod, hogy ezért viselsz-e el ilyen dolgokat, vagy egy régi rossz élmény miatt esetleg kevés az önbizalmad és azt hiszed, hogy neked jobb úgyse jár? Mert ez nem így van! Mindenen lehet változtatni. Az első és legfontosabb dolog, hogy fordíts arra időt és energiát, hogy magadat tudd becsülni és értékelni – ha ezzel megvagy, jöhet a következő lépés.

Nyílj meg Kép forrása: tumblr, thatkindofwoman

2/4 Nyílj meg

Ha már az önvizsgálat végére értél, a következő lépés a kommunikáció. Ne félj az érzéseidről beszélni.

Valószínűleg nehéz lesz először így megnyílnod, de ha tudod, hogy mi a probléma gyökere, akkor könnyebb lesz azt megoldani, vagy véget vetni neki.

Az, hogy tudj beszélni azokról a dolgokról amik zavarnak, amiket elvársz, vagy amik nagyon bántják a lelked, csak felgyorsítják azokat a folyamatokat, amik a helyes útra fognak terelni. Másrészt pedig sokat segít abban, hogy egy új kapcsolatnál ne eshess ugyanabba a hibába. Ha jól kommunikálsz önmagadról és önmagaddal, könnyen kiszűrheted azt, aki nem hozzádvaló és egyszerűbben megtalálhatod azt, aki igen.

Ha csak a falnak beszélnél... Kép forrása: cruzine.com

3/4 Ha csak a falnak beszélnél...

Az önvizsgálat és az őszinteség nem feltétlenül fog boldoggá tenni, hisz könnyen feltéphetsz vele régi sebeket, de mindenképp segíteni fog. Így, hogy ha sebezhetővé és igazán őszintévé válsz önmagaddal és a partnereddel szemben is, az nem baj.

Viszont ha ő erre nem nyitott, nem érzékeli a problémát és ezek után is képtelen a változásra, akkor tényleg itt az ideje elbúcsúzni. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagy szerethető, csak annyit, hogy ti ketten nagyon nem passzoltok össze. Ne engedd, hogy csak azért, mert néha jól esik az, hogy van kihez bújni felülírja benned azt, hogy ennél sokkal többet érdemelsz.

Okulj és lépj tovább Kép forrása: fashiongum.com

4/4 Okulj és lépj tovább

Azt mondják, hogy a fejlődés és a hibáinkból való tanulás négy szintből áll. Az elsőnél sétálsz az utcán, ahol van egy göndör – nem veszed észre és beleesel. A másodiknál már észreveszed, de még mindig beleesel. A harmadik alkalommal már tudod, hogy ott van és ki is kerülöd. Végül pedig inkább egy másik utcán sétálsz végig

Minden mérgező és boldogtalan kapcsolat egy lehetőség arra, hogy felismerd a gödröt és másik utat válassz. Légy erős nő és tedd fel magadnak a kérdést: Szerelmes vagyok, vagy csak szükségem van arra, hogy valaki foglalkozzon velem? Ha a második az igaz, akkor állj a sarkadra és sétálj ki végleg abból a bizonyos utcából.