4 szerelemtípus - te tudod, éppen melyikben élsz? Ezek a tanulságai

Írta: ,

Minden egyes kapcsolatból rengeteget lehet tanulni – akkor is, ha egyszer véget ér, és akkor is, ha örökre szól. Te tudod, most éppen melyik szerelemtípusban élsz? Eláruljuk, és azt is megmutatjuk, mi mindent tanulhatsz belőle!

Az igazi dráma Kép forrása: blog.idream-jewelry.com

1/8 Az igazi dráma

Erre a kapcsolatra az igazi hullámvölgyek és hullámhegyek jellemzőek. Egyszer fenn, egyszer lenn, ám mindkét véglet csak rövid ideig tart.

Szerelmesek vagytok egymásba, ezt nem is lehet megkérdőjelezni, de mégis annyira különböztök, hogy képtelenek lesztek hosszútávon együtt maradni.

Fájdalmas, és nehéz lesz az elválás, hiszen az érzelmek nagyon intenzívek, és arra is jó esély van, hogy időnként visszataláltok egymáshoz.

Mégis, csupán az a tény, hogy szeretitek egymást, egy életre nem lesz elég. A boldog pillanatokban úgy érzitek, minden rendben és örökre együtt kell maradnotok, ám a semmiből jön egy újabb probléma, aminek köszönhetően ködbe vésznek ezek a csodás percek.

Mit tanít ez a kapcsolat? Kép forrása: hellofashionblog.com

2/8 Mit tanít ez a kapcsolat?

Ez a kapcsolat megtanít arra, hogy nagyon fontos az összhang a szerelemben. Bár mindenkitől azt halljuk, hogy az ellentétek vonzzák egymást, hosszútávon sokkal inkább a hasonlóság az, ami jövedelmezik.

A különbségek vágyat, szenvedélyt ébresztenek, megpróbáljuk megfejteni a másikat, és ez nagyon izgalmas, érdekes.

Azonban amikor arról van szó, hogy egy életre válasszunk párt, és együtt éljük vele a mindennapjainkat, kifejezetten zavaróvá válnak a különbségek.

A másfajta nézetek, felfogások állandó vitákat, veszekedéseket generálnak, ezzel pedig megmérgezik a kapcsolatot. Fontos, hogy felnézhess a partneredre, hogy újat tudjon mutatni neked, de legalább ennyire lényeges, hogy meglásd benne saját magadat.

A hatalmas csalódás Kép forrása: junebugweddings.com

3/8 A hatalmas csalódás

Ez a szerelem akkor üti fel a fejét, amikor valakibe viszonzatlanul zúgsz bele. Akkor is előfordulhat, ha semmi sem történik köztetek, hiszen a szerelem sajnos bármikor lehet egyoldalú érzés. De akkor is megjelenhet, ha tulajdonképpen kapcsolatban éltek.

A legnagyobb csalódás utóbbi esetén ér, talán könnyebb feldolgozni az elutasítást, ha nem tudod, miről maradsz le, tehát el sem juttok odáig, hogy összejöjjetek. Ekkor sem könnyű, de talán könnyebb.

Azonban, amikor elkezdtek járni, szüntelen ott lebeg előtted a remény, és persze a közös élmények, emlékek is beleégnek a tudatodba. Még az ilyen kapcsolatokban is vannak boldog pillanatok, hiszen csak ezekbe tudsz kapaszkodni akkor, amikor éppen számot vetsz a továbblépés lehetőségével.

Mit tanít ez a kapcsolat? Kép forrása: junebugweddings.com

4/8 Mit tanít ez a kapcsolat?

Azt, hogy a szerelmet nem lehet kierőszakolni, hogy az érzelmeket nem lehet ilyen mértékben befolyásolni. A szerelem vagy van, vagy nincs: bármennyire is fájdalmas, ez ellen nem lehet tenni.

Szinte mindenki életében van egy hatalmas csalódás, amikor úgy érezzük, megtaláltuk a nagy Őt, ám nemhogy viszonzást nem kapunk, legtöbbször fájdalmat okoz nekünk. A szerelem azonban nem ilyen, de ahhoz, hogy erre rájöjj, kifejezetten előnyös dolog megjárni a poklok poklát.

Persze, ha éppen ebben a cipőben vagy, érthető módon nem így érzel, de később a legjelentősebb tanulságokat mindig a nehéz élethelyzetekből lehet levonni.

Annál jobban fogod becsülni a boldog perceket, minél nagyobbat csalódsz most. Ami pedig még fontos, hogy később sokkal könnyebben felismered ezt a típust, és messziről el is kerülöd.

A valódi mese Kép forrása: chantelmarie.com

5/8 A valódi mese

Ez a szerelem olyan, mint amit kislány korunkban elképzeltünk. Megérkezik a szőke herceg fehér lovon, levesz minket a lábunkról és boldogan élünk, míg meg nem halunk. Legalábbis aktuálisan egész biztosan ezt érzed. Egyenesen rajongsz a partneredért, totálisan szerelmes vagy belé.

Nem is érted, hogy tudtál idáig létezni nélküle, és szinte megszakad a szíved, mikor néhány napra, órára el kell válnotok egymástól. Mindent és mindenkit háttérbe szorítasz, csak ő számít és az, hogy vele legyél.

Ami fontos, hogy bár minden valamirevaló kapcsolat ezzel a rózsaszín köddel indul, a szerelemtípust illetően ez a viszony tovább tart, mint a kezdeti lángolás. Tehát akkor élsz jelenleg ebben, ha nem csak néhány hónapja, hanem inkább néhány éve együtt vagytok.

Mit tanít ez a kapcsolat? Kép forrása: smetonaphoto.com

6/8 Mit tanít ez a kapcsolat?

Elsődlegesen azt tanítja, hogy a szerelem vak: de erre csak akkor fogsz rájönni, ha szakítotok, ami persze most egyenesen lehetetlennek tűnik. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a hormonok játéka idővel alábbhagy, és némileg eloszlik a rózsaszín köd.

Mivel addig egyetlen hibát sem tudsz felfedezni a partneredben, hidegzuhanyként érhet, hogy ő sem tökéletes.

Kérdés az, el tudod-e fogadni a hiányosságait? Ha igen, boldogan élhettek együtt, de ha nem, akkor gyorsan pontot tehettek a lángoló szerelem végére.

Lényeges tanulság az is, hogy egy szakítás után csak a barátaidhoz, családodhoz fordulhatsz majd segítségért. De vajon zokon veszik, hogy teljesen kizártad őket a korábbi életedből? Próbáld nem elkövetni ezt a hibát, és akkor is áldozz rájuk időt, ha legszívesebben minden percben a szerelmeddel lennél!

7/8 A felnőtt szerelem

A kezdetek kezdetén jó eséllyel nem tűnnek kecsegtetőnek a dolgok, talán úgy érzitek, ebből sosem lesz semmi, bár mégis valami mélyen gyökeredző érdeklődést éreztek a másik iránt.

Lehet, hogy az illető nem az ideálod, ezért nem gondoltál rá potenciális jelöltként, vagy éppen rettentően vonzódtál hozzá, de az eszed azt súgta, nem kellene kikezdened vele. Aztán engedtél az érzelmeknek, és hagytad magadat sodródni az árral.

A várható bonyodalmak és nehézségek ellenére mégis ez a kapcsolat lesz a csúcsok csúcsa, az a szerelem, amire mindenki áhítozik, és amit mindenki kerget.

Úgy érzitek, teljesen összepasszoltok, mindenben egyetértetek, egyszerűen minden tökéletes, és együtt legyőzitek az összes akadályt.

 

8/8 Mit tanít ez a kapcsolat?

Azt, hogy a szerelem bárhol és bármikor rád találhat, és valószínűleg akkor fog betoppanni az életedbe, amikor a legkevésbé számítasz rá.

Megtanítja, hogy nem kell és nem is szabad jelentős elvárásokat támasztani a másik fél elé, főleg nem a kapcsolatok elején, hiszen nem ekkor derül ki, a másik valójában milyen ember.

Megmutatja, hogy nem lehet első pillantásokból, első randevúkból messzemenő következtetések levonni, mert azok pozitív és negatív irányban is egyaránt lehetnek tévesek.

Végül pedig arra is megtanít, hogy a legjobb dolgok mindig azok, amik spontán, természetesen jönnek. Mert egész biztosan akkor találtad meg a nagy Őt, ha semmiben sem kell szerepet játszanod, teljesen önmagad lehetsz – és ezzel a partnered is teljesen így van.