10+1 dolog, amiben a nők jobbak, mint a férfiak

Nagy Ágota
Írta: ,
10+1 dolog, amiben a nők jobbak, mint a férfiak
Nem szeretnénk feministáknak tűnni, de puszta tényekre hivatkozva elmondhatjuk, hogy a nők számos meglepő dologban jobbak a férfiaknál.

 Íme egy lista mindazokkal a készségekkel, amelyekkel mi nők rendelkezünk, és amiben jobbak vagyunk, mint a férfiak:

1. A nők jobb sofőrök, mint a férfiak

Igen, jól látod. Bármennyire is meglepő, de statisztikák szerint a nők sokkal kevesebb balesetet okoznak, óvatosságuknak köszönhetően. Egy amerikai kutatás szerint 2007-ben 77%-al nagyobb valószínüséggel haltak meg autóbalesetben férfiak, mint nők. Ezért amikor következő alkalommal útnak indultok, kérd el a kocsikulcsot és vezess te!

2. A nők jobban emlékeznek a részletekre

Míg a férfiak figyelme csak a nagy dolgokra irányul, a nők pontosan emlékeznek a részletekre és hosszú ideig képesek felidézni azokat. Ezért van az, hogy veszekedésnél a nők mindig jobban tudnak érvelni, vagy hogy a férfiak képesek napokig elmenni a küszöbre helyezett eldobni való szemét mellett.

3. A nők jobb együttműködők, mint a férfiak


A nők jobb csapatjátékosok, úgy a sport, mint az élet bármely más területén. Ez azért van így, mert jobban tekintettel vannak másokra is és nem hajtja őket annyira az egojuk, mint a férfiakat.

4. A nők jobban viselik a fájdalmat

Tudjuk, hogy nemcsak a szépségért kell megszenvedni, hanem tudni kell elviselni az élet számos helyzetét. Ha belegondolunk mennyi fájdalmat képesek elviselni a nők (szülés, menstruációs fájdalmak, szépségápolási fájdalmak), ne csodálkozzunk, ha jobban viselik, mint az ellenkező nem. Ezért is reagálnak jobban a nők a próbatételekre, mert kitartóak és mert jobban bírják a fájdalmat.

5. A nők jobban teljesítenek az időzített teszteken

Ha szorítja a férfiakat az idő, nem képesek kellőképpen koncetrálni - a nők ellenben igen! Egy amerikai egyetem által végzett tanulmány szerint a limitált idejű intelligencia teszteken a nők jobban teljesítenek, mint a férfiak. Ez nem azt jelenti, hogy a férfiak kevésbé intelligensek, egyszerűen stressz alatt nem tudnak összpontosítani.

6. A nők jobban látják a kapcsolatukat

A gyengébbik nem szereti megbeszélni a kapcsolati problémákat, a férfiak ellenben csak ráncolják a homlokukat és nem tudják megfogalmazni a problémákat. A nők jobb beszélőkészségüknek köszönhetően pontosan körül tudják írni párkapcsolatuk bármely aspektusát.

7. A nők jobban kommunikálnak, mint a férfiak

A San Francisco-i Kalifornia Egyetemen egy érdekes tanulmányt végeztek arról, mennyit beszélnek a nők és mennyit a férfiak. Az eredmény: míg a nők naponta átlagban 20.000 szót ejtettek ki, a férfiak csak 7000 szót mondtak. Mindez persze nem azért van, mert a nők "többet fecsegnek", hanem mert színesebben, jobb körülírással tudnak kommunikálni.
Annak, hogy a nők jobban kommunikálnak biológiai okai vannak (nem szociális okai), és már a magzati stádiumban kialakul ez a készség.

8. A nők jobban tanulnak, mint a férfiak


Azt már tudtuk eddig is, hogy a lányok jobban tanulnak az iskolában, mint a fiúk. Ez annak köszönhető, hogy a lánytanulók jobban megosztanak ötleteket és tapasztalatokat egymással, ezáltal hatékonyabban fel tudnak készülni a vizsgákra, mint a fiúk.

9. A nők jobb befektetők, mint a férfiak


Ezt első hallásra nehéz elhinni, hisz a nők híresen nagy vásárlók. Viszont ha befektetésekre kerül sor, a nők jobban döntenek, mint férfitársaik. Egy Kaliforniai Egyetem által vágzett tanulmány szerint, a nők átlagosan 1,4%-al többet keresnek befektetéseikkel, mint a férfiak.  Ez azért lehet így, mert nemcsak körültekintőbben válogatják meg, hogy hová fektetik az anyagiakat, hanem mert szeretik a biztosabb, kisebb rizikóval járó befektetéseket.

10. Jobban kezelik a stresszt, mint a férfiak

Az idegtépő szituációkra minden ember, nemtől függetlenül, érzékeny. Azonban, míg a nők szociális támogatást keresnek stressz alatt, a férfiak nem tudják kezelni a szituációkat, és inkább szembeszállnak vagy elmenekülnek a problémák elől.

10+1. A nők többszörös orgazmusra is képesek

Bár ez nem azt jelenti, hogy bárki alulbecsülné a férfi orgazmus "minőségét", viszont tény, hogy "mennyiségileg" mindenképp a nők állnak az élen. Köszönhetően a nők csodálatos biológiai adottságainak, a sorozatos, többszörös orgazmus nem ritka eset a nőknél. Bár a gyakorlott párkapcsolatokban a férfiak is el tudják sajátítani a többszörös orgazmus technikáját - önmegtartóztatással - a nők biológiai adottságaiknak köszönhetően könnyedén képesek erre.

Persze számos más tanulmány szól a férfiak mellett is. Nem szeretnénk alábecsülni az ellenkező nemet, de a férfiak el kell tudják ismerni, hogy van amiben jobbak vagyunk náluk!
 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!