6 beszélgetésindító téma, ami garantálja, hogy ne legyen több kínos csend

Szirák Viki
Írta: ,

Veled is sokszor megesett már, hogy idegen társaságba kerültél, de fogalmad sem volt arról, hogyan kezdeményezz beszélgetést? Ha ilyenkor csak az időjárás jut eszedbe, érdemes lehet elolvasnod az alábbi javaslatokat: ha ezekkel indítasz egy beszélgetést, biztosan nem érnek véget két mondattal később!

Ezt a kérdést leginkább olyan embernek érdemes bedobnod, akit már egy kicsit ismersz, de egyébként nem tudsz róla túl sokat. Ez lehet egy kolléga, egy ismerősöd ismerőse, vagy akár egy régi osztálytárs, akivel ezer éve nem társalogtál.

Ezzel megteremted a lehetőséget arra, hogy meséljen valami klassz dologról, ami most a munkahelyén történik vele, és tökéletesen helyettesíti a szimpla "mivel foglalkozol?" kérdést.

Sőt, mivel biztosan visszakérdez majd, így érdemes már előre átgondolnod, te mit válaszolsz majd erre, ami még tovább viheti a beszélgetés fonalát.

Nagyon jól elindít egy beszélgetést, ha egy közös ismerősötök felől érdeklődsz. Például tegyük fel, hogy meghívtak egy házibuliba, céges rendezvényre, vagy akár egy esküvőre, ahol senkit sem ismersz a menyasszonyon kívül.

Ilyenkor mindig nehéz bármit is kérdezni attól, akit nem ismersz, de a közös ismerős jó alapot teremt rá.

Ezek után érdemes kicsit belemélyedni abba, amit a másik mesél: ha például a munkahelyükön találkoztak, érdeklődhetsz akár arról is, mivel foglalkozik a cég, de ha egy buliban találkoztak, akár tanácsot is kérhetsz arról, hol lehet manapság klassz zenékre táncolni.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!