5+1 legnépszerűbb társasági kutyafajta – Velük nem foghatsz mellé

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
5+1 legnépszerűbb társasági kutyafajta – Velük nem foghatsz mellé

Kép forrása: unsplash.com

Kutyát tartani több okból lehet. Van, aki elsősorban a ház őrzésére, a nyáj terelésére szerzi be kedvencét, de akadnak olyanok is, aki „pusztán” a társaság kedvéért.

Bolognese

Ez a fehér kis szőrgombóc igazi energiabomba, aki egyfolytában jókedvet áraszt.

Bárkit, bármikor képes megnevettetni, mellette egyáltalán nem lehet unatkozni! Szinte bármivel képes magát elfoglalni, de aggodalomra semmi ok, mivel hamar megtanulja, mivel lehet játszani és mivel nem.

Más háziállatokkal nagyon jól kijön, akár még egy macska is a barátja lehet, de a legjobb, ha egy hasonló termetű kutya van mellette, akivel hatalmasokat játszhat.

Tibeti terrier

Való igaz, a terriereket nem feltétlenül soroljuk a társasági kutyák közé, mégis ez a fajta valódi ölebként viselkedik amellett, hogy megtartja a terrierekre jellemző természetét. A tibetiek nagy becsben tartják őket, mivel hitük szerint az ember újjászülethet ebben az állatban, így különös tisztelet övezi a fajtát.

Eredetileg a nomádok kedvence volt, így jelleme a falka szeretetére és őrzésére épül, és bizalommal viseltetik a tagok iránt. Idős emberek mellé kifejezetten ajánlott, mivel remekül elvan mellettük úgy is, ha nem tesznek meg vele nagyobb túrákat.

Legkedvesebb időtöltése, hogy a gazdi lába mellett fekszik csendben, viszont ha labdát lát, akkor boldogan hozza vissza, így tökéletes játszótárs is egyben.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató