Szép és különleges: 5 kutyafajta, amiről lehet, hogy eddig nem is hallottál

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:

Ahogy az emberiség, úgy a kutyák is rengeteget változtak az évezredek során. Ezért is olyan meglepő, amikor a neten belebotlunk egy-egy fotóba arról, hogy nézett ki 100 évvel ezelőtt például egy németjuhász vagy egy kis mopsz. Az utóbbi időben pedig egyre gyakoribb, hogy különféle fajták keresztezésével hoznak létre újakat a tenyésztők; most elhoztuk néhányat az elmúlt évek legújabb kutyafajtái közül.

Bár sokan összekeverik az amerikai pit bull terrierrel, ez egy egészen más fajta. A 80-as és 90-es évek között kezdték el tenyészteni, különféle bulldog és terrier fajták keresztezésével.

Ennek eredményeképp hat eltérő mérettel rendelkező Amerikai bully létezik ma már, bár ezek közül nem mindet fogadta el az amerikai kennel club.

Zömök kinézete ne tévesszen meg, ez a kutyus rendkívül nagy családi kedvenc lehet: kimondottan barátságos és hűséges típus. Imád játszani, mindig vidám, és nagyon lelkes, a gyerekekért pedig egyenesen rajong.

Egyáltalán nem agresszív típus, nem fél, és nem rosszalkodik, így tényleg rendkívül engedelmes fajtáról van szó.

A nőstény átlagosan 45 centi magas, a hím pedig mindössze néhány centivel nő meg nagyobbra.

Közel 40 éve ez a kutyafajta az amerikai Louisiana állam jelképe, de még itt is igazi ritkaságnak számít! Egykor bennszülött indiánok mellett vadászott, de pontos eredetét nem ismerik, így lényegében ő az egyetlen ismert háziasított, őshonos amerikai kutyafajta.

Tipikusan az a kutyus, amelyik akkor boldog, ha valamilyen feladatot kap, ezért állandó figyelmet igényel.

Már csak azért is, mert nem csak a gyakori mozgásra, hanem a mentális elfoglaltságra is nagy szüksége van, hogy kiegyensúlyozott maradjon.

Általában elég vehemens vérmérsékletű ez a fajta, így már nagyon kicsi korában el kell kezdeni hozzászoktatni a többi kutyához.

Rendkívül dominánsak, így inkább gyakorlott gazdiknak ajánlják őket.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!