Az 5 legolcsóbb fajtatiszta kutya – Vásárlási ár és fenntartási költségek

Szirák Viki
Írta: ,

Vannak olyan fajtatiszta kutyafajták, amelyek messze híresek arról, hogy nagyon sok pénzbe kerülnek. Ugyanakkor tévhit lenne azt gondolni, hogy mindegyik kész vagyon, és csak a keverékeket lehet "jó áron" beszerezni! A Gobankingrates egy listán összegyűjtötte, melyek a legolcsóbb fajtiszta kutyafajták, vásárlási ár és fenntartási költségek figyelembe vételével. Lássuk, ezt figyelembe véve mik kerültek fel a mi listánkra.

Ez a kutyafajta régebben nyúl és patkányok elfogására lett kitenyésztve.

Első ránézésre talán ijesztőbbnek, barátságtalanabb kutyának tűnik, valójában viszont nagyon családszerető és ragaszkodó típus, amely szuper házőrző is mindezek mellett.

Saját fajtájával szemben dominánsabban viselkedhet, ha viszont gyerekkorától kezdve más állatokkal nő fel, és hozzászokik a közelségükhöz, nem lesz vele szociális probléma.

16 évig is élhet, és nem kerül sokba a hétköznapok során, azonban az egészségügyi problémáira érdemes odafigyelni, hiszen ez a fajta hajlamos vérkeringési rendellenességekre.

Ha olyan kutyust szeretnél, aki aktív, energikus és játékos, nem pedig egész nap az öledben fekszik, az Ír terrier szuper választás számodra.

Ő ugyanis rendkívül okos, gyorsan tanul, és elképesztően hűséges: a gazdáját akár az élete árán is megvédi.

Ez a vérében van, hiszen nagyon jó őrző-védő típus, mindemellett viszont imádja a családját, és a gyerekekkel is jól kijön.

Mivel nagyon sok mozgást igényel, lakásba nem nagyon javasolják, a gazdival való játékot pedig emellett nagyon igényli.

Szerencsére nem sok egészségügyi problémát tapasztal meg ez a fajta élete során, a bundáját viszont nyáron le kell nyírni, ám ettől eltekintve a fenntartása igazán alacsony.