Minden kutya más: az 5 leggyakoribb személyiségtípus

Szirák Viki
Írta: ,

Ahogy az emberek körében is többféle személyiségtípust különböztetünk meg, úgy az állatoknál is ez a helyzet. Sokszor a fajtából is lehet előre következtetni a kutya általános viselkedésére, de szakértők szerint összességében ötféle nagyobb személyiség létezik az ebeknél. Vajon a te kutyád melyik kategóriába tartozik ez alapján?

Ez a típusú kutya jól érzi magát a környezetében, és egy született vezető veszett el benne.

Ha több kutyával van együtt, szinte mindig ő válik a vezéregyéniséggé, és a többi eb őt kezdi el követni; a magabiztossága pedig testbeszédéből is jól látszik.

Talán emiatt tűnhet úgy, hogy egy kissé domináns viselkedése van, és nehezebben engedi át neked az irányítást a kezdetek során.

De szerencsére megfelelő tanítási módszerekkel ezen hamar változtatni lehet, és biztosan téged tekint majd kettőtök közül a főnöknek.

Végül is a kutyák a farkasoktól származnak, így érthető, hogy akadnak közöttük olyanok, akik szeretnék betölteni az irányító szerepét.

Akárcsak az emberek, úgy a kutyák is lehetnek félénkebb természetűek, és megesik, hogy nehezen tudnak feloldódni bizonyos helyzetekben.

Ez bárkivel megeshet, azonban azokra a kutyusokra, akik kimondottan a félénk személyiségtípusba tartoznak, más dolog is jellemző lehet.

Például nagyon jól reagál a dicséretekre, bátorításra, jutalomfalatokra; ezzel tudod rávenni arra, hogy új embereket, helyeket ismerjen meg.

Azonban amikor nagy lesz körülötte a hangzavar, valaki agresszivitást mutat a közelében, vagy hirtelen mozdulatot lát, azonnal megijed, és nehezen felejti el ezt a behatást.

Nagyon sok nyugtatásra van ilyenkor szüksége, hogy ismét biztonságban érezze magát.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?