Mi legyen a kutyussal, amíg nyaralsz? 4 lehetőséged van

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ugyan egyre inkább szaporodnak a kutyabarát szálláshelyek, azonban sajnos sem belföldön, sem külföldön nem lehet minden esetben megoldani, hogy ilyet találjon az ember. Van, aki azért nem viszi magával a kutyusát a nyaralásra, mert nem szívesen szállítja repülővel, illetve ha a nyaralás olyan túrázásról, vagy akár fesztiválozásról szól, amely szintén nem éppen kutyakompatibilis, akkor is ki kell találni, mi legyen négylábú kedvencünkkel arra az időre, amíg nincs otthon a gazdi. Ha te is hasonló cipőben jársz, ehhez adunk neked néhány ötletet!

A legkézenfekvőbb megoldás, ha otthon marad Kép forrása: unsplash

Vannak olyan kutyusok, akiknek nem tesz túl jót, ha kiszakadnak az otthoni környezetből hosszabb időre, illetve ha már a gazdi nincs velük egy ideig, akkor legalább a hely, ahol tartózkodnak addig, legalább barátságos és megszokott. Ha a kutyust otthon szeretnéd hagyni, a legfontosabb, hogy találj neki egy átmeneti gondozót, aki rendszeresen benéz hozzá.Ha van kedves szomszédod, akkor a legjobb ötlet őt megkérni, hiszen a legtöbbször ő tud átmenni hozzá. Ha egy távolabb lakó barátra, rokonra, ismerősre tudod csak bízni a kutyust, akkor kérd meg arra, hogy minimum napi kétszer nézzen rá a kedvencedre: egyszer reggel, mielőtt munkába megy, illetve egyszer késő délután, a munkaidő után.Vásárolj be elegendő táplálékot a kutyusnak, hogy erre ne legyen gondja a segítődnek. Kérd meg, hogy rendszeresen cserélje a vizét, etesse meg és vigye ki sétálni is egy rövid időre, amikor átmegy hozzá, és jelezd neki, hogy a kutyusnak bizonyára nem lesz ellenére egy kis játék és szeretgetés sem.

Bízd egy kedves ismerősre vagy rokonra Kép forrása: unsplash

Ha nem szeretnéd, hogy a kutyusod egész nap egyedül legyen otthon, akkor egy olyan ismerőst kell találnod, aki szívesen befogadja a kedvencedet a nyaralás idejére.

Ebben az esetben elegendő kutyaeledelt kell magaddal vinned, a kutya sétálós dolgait, a pokrócát/fekhelyét, amin alszik, és néhány játékát, hogy otthonosabban érezze magát.

Számolj be a pótgazdinak arról, mikor szoktad etetni a kutyát, mennyit szokott inni naponta, milyen időben érdemes sétálni vele, és melyik a kedvenc játéka.

Az állatorvosotok telefonszámát is jó, ha megadod neki, ha bármi gond történne, akkor tudja őt is keresni.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019