Kutya a lakásban?

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
Kutya a lakásban?
Vajon négylábú kedvenceink élhetnek velünk a lakásban, vagy tán jobb nekik a kert? Íme néhány ok, miért ne vessük meg azokat, akik kutyájukat nem szeretnék a házon kívül tudni.
A társaságunk a lényeg

Bármilyen fura is sokak számára, az állatok igenis hamar hozzá tudnak szokni ahhoz, hogy a négy fal között legyenek, a lényeg, hogy mi ott legyünk nekik, az a legfontosabb. Legszívesebben egész nap a társaságunkban lennének, nem érdekli őket az, ha emiatt helyileg kissé be vannak korlátozva.
Számukra az a fő, hogy lássanak minket, tudjanak minden mozdulatunkról, és ez a kizárólag a kertben tartott kutyákról nem mondható el. Természetesen ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy a kint tartott állatoknak szörnyű dolguk lenne, csak sokan sajnos egyszerűen elfeledkeznek kimenni hozzájuk egy-egy simogatásra és játékra.

Vidd sétálni

Az az érv, hogy a panellakó kutyás kevesebbet mozognak, a legtöbb esetbe nem igaz. Ilyenkor legyen kint akármilyen idő, egy nap háromszor minimum ki kell menni, sétálni.

Ilyen túrák alkalmával a kutyus találkozik a fajtársaival, játszanak és felfedezik a világot.
A kertben tartott állatokat sajnos nem mindig viszik el más helyre sétálni – tisztelet a kivételnek-, az udvaron kívül nem sok területet ismernek. Mivel a szagok, ingerek egyformák minden nap, így a kutya inaktívvá válhat. A lakásban tartott szőrcsomóknak viszont szigorú napirendjük van, ha törik, ha szakad, reggel, délben, este bizony menni és futkározni kell!

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?