8 kutyafajta, ami nem csak aranyos, de intelligens is

Szirák Viki
Írta: ,
8 kutyafajta, ami nem csak aranyos, de intelligens is

Noha a kutyák intelligenciáját nehéz a kinézet alapján meghatározni, pláne, hogy minden kutyus egy kicsit más, köztudott tény, hogy egyes fajtákat sokkal könnyebb megtanítani különböző dolgokra. Ennek alapján most összegyűjtöttük azokat a kisméretű kutyusokat, akik hatalmas intelligenciával rendelkeznek.

Ez az apró méretű, spitzekre hasonlító kutyus eredetileg Belgiumból származik, régen pedig nélkülözhetetlen munkaerővé vált a különböző raktárakban, ugyanis nagyon ügyesen vadásztak az egerekre.

Nagy a mozgásigénye, és rendkívül gyors is, ezért igényli az aktív életformát. Mindemellett rendkívül kíváncsi, minden felkeli az érdeklődését, így könnyen tanítható is.

A gyerekeket különösen imádja, ráadásul nagyon hűséges típus, így jelzőkutyának is szuper, hiszen idegenekkel nem barátkozik. Vidéki udvarokba is szuper választás, mivel durva, vastag szőrzettel rendelkezik, ezért a hidegebb időjárás sem zavarja.

A Papillon különleges füle miatt kapta nevét, ez ugyanis franciául pillangót jelent, külsejét tekintve pedig nagyon hasonlít is rá.

Bár mindössze 30 cm magasra nő meg ez a fajta, mégis egyike a legbátrabb, legkíváncsibb kutyusoknak.

Ő tipikusan az a fajta eb, aki mindig megörül a vele szembe sétáló idegeneknek, rendkívül kedves, és úgy viselkedik, mintha mindenki a legjobb barátja lenne.

Szuper alkalmazkodóképessége van, és a gazdiját nagyon imádja, ezért mindig engedelmeskedik is neki.

Városban és vidéken is jól érzik magukat, ha pedig veszélyt érzékelnek, rögtön jelzik ezt ugatással.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)