Ezért ne vegyél soha szaporítótól kutyát

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ezért ne vegyél soha szaporítótól kutyát

Kecsegtető, hogy egy fajtiszta kiskutyát kedvező áron hozz haza, de hidd el, hosszú távon nem éri meg ezen spórolni. De pontosan mi a különbség a tenyésztő és a szaporító között? És miért jársz sokkal rosszabbul, ha utóbbit választod?

Persze tenyésztő és tenyésztő között is hatalmas különbségek lehetnek, de a szaporítókat mindenképpen érdemes elkerülni.

A tenyésztőkkel szemben ők ugyanis kizárólag az anyagi javakat tartják szem előtt, és csak eszközként tekintenek az eladásra szánt kiskutyákra. Ami pedig a legfőbb különbség: hiányzik a szakértelmük.

Ezzel szemben a tenyésztők értenek ahhoz, amit csinálnak, nagyon komoly összegeket fektetnek abba, hogy a tenyészállataik és a kölykeik megfelelő háttérrel rendelkezzenek. Ez olyannyira igaz, hogy gyakran nem is jelent nekik plusz bevételt, ha megválnak a kölyköktől.

Nincs megfelelő hátterük a kölyköknek

A hátrányokat illetően az első máris a te dolgodat nehezíti meg a későbbiekben.

Ha tenyésztőtől veszel kiskutyát, akkor számíthatsz rá, hogy az állat az alapokat már tudni fogja – persze neked még nagyon sok dolgod lesz a nevelésével, de nagyobb esély van rá, hogy nem lesz éveken át tartó küzdelem például a szobatisztaságra való rászoktatás.

A szaporítók nem foglalkoznak a neveléssel, tanítással, sőt gyakran ketrecben vagy kisebb kennelben tartják a kutyákat, akik így nem is láthatnak jó példát a szülőktől. Ennek következtében pedig rengeteg idődbe, energiádba, bosszúságodba, sőt sok esetben pénzedbe fog kerülni a helyes útra való terelgetés.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!