5 furcsa, de szívmelengető állatbarátság

Kerekes Vivien
Írta: ,
5 furcsa, de szívmelengető állatbarátság

Az igaz barátságok elképesztő erővel rendelkeznek, és valójában nem ismernek határokat – ez pedig még az állatok világában sincs másképp. Rengeteg különleges történet kering a világban olyan kutyákról, akik elárvult madarakat vagy kiscicákat fogadtak örökbe, és ez csak egy kisebb példa a legcsodálatosabb állatbarátságokra. Most mutatunk öt olyan egyedülálló történetet, amire garantáltan sokáig emlékezni fogsz majd.

Ormányos és bundás Kép forrása: buzzfeed.com, lyapalater

A világ egyik legkülönösebb barátsága kétség kívül ezé a párosé. Bubbles egy meseszép Afrikai elefánt, akinek a szüleit orvvadászok gyilkolták meg kölyökkorában. A kisállat egyike volt azon keveseknek, akiket örökbe fogadtak – a többieket szabadon eresztették a vadonban, vagy meghaltak, mert senki sem tudta befogadni őket.

Amikor megérkezett a Myrtle Beach Safari parkba, mindössze 150 kiló volt, és körülbelül 1 méter magas. Mára ez alaposan megváltozott: Bubbles több mint 2 és fél méterre nőtt meg, és a súlya is 4 tonnára gyarapodott.

Ráadásul itt ismerkedett meg legjobb barátjával, Bellával, a fekete labradorral. A kutyust korábbi gazdája hagyta ott a parkban, de az állat nem maradt sokáig magányos.

Az elefánttal hamar megbarátkoztak, és azóta is gyakran mennek kettesben úszkálni, sőt, Bubbles még azt is megtanulta, hogyan dobja el a teniszlabdát Bellának!

Bébibagoly és a testőre

Torque és Shrek különös barátsága már hosszú ideje töretlenül tart.

A bébibagoly épphogy 6 hónapos lett, amikor az állatvédők kénytelenek voltak elválasztani őt az anyjától, mert nagy volt rá az esély, hogy a stressz miatt megeszi a fiókát.

Shrek viszont hamarosan egy teljesen új állat védőszárnyai alá kerül: Torque, a kutyus megismerkedésük pillanatától kezdve igyekezett gondját viselni a madárnak, ami végül annyira jól sikerült, hogy a gazdija szerint azóta is elválaszthatatlan barátokként éldegélnek.

Együtt tévéznek, közösen játszanak, és Torque annyira komolyan veszi a testőr szerepét, hogy egyetlen másodperc erejéig sem szívesen veszíti szem elől Shreket.