5 furcsa, de szívmelengető állatbarátság

Írta: ,

Az igaz barátságok elképesztő erővel rendelkeznek, és valójában nem ismernek határokat – ez pedig még az állatok világában sincs másképp. Rengeteg különleges történet kering a világban olyan kutyákról, akik elárvult madarakat vagy kiscicákat fogadtak örökbe, és ez csak egy kisebb példa a legcsodálatosabb állatbarátságokra. Most mutatunk öt olyan egyedülálló történetet, amire garantáltan sokáig emlékezni fogsz majd.

Ormányos és bundás Kép forrása: buzzfeed.com, lyapalater

1/5 Ormányos és bundás

A világ egyik legkülönösebb barátsága kétség kívül ezé a párosé. Bubbles egy meseszép Afrikai elefánt, akinek a szüleit orvvadászok gyilkolták meg kölyökkorában. A kisállat egyike volt azon keveseknek, akiket örökbe fogadtak – a többieket szabadon eresztették a vadonban, vagy meghaltak, mert senki sem tudta befogadni őket.

Amikor megérkezett a Myrtle Beach Safari parkba, mindössze 150 kiló volt, és körülbelül 1 méter magas. Mára ez alaposan megváltozott: Bubbles több mint 2 és fél méterre nőtt meg, és a súlya is 4 tonnára gyarapodott.

Ráadásul itt ismerkedett meg legjobb barátjával, Bellával, a fekete labradorral. A kutyust korábbi gazdája hagyta ott a parkban, de az állat nem maradt sokáig magányos.

Az elefánttal hamar megbarátkoztak, és azóta is gyakran mennek kettesben úszkálni, sőt, Bubbles még azt is megtanulta, hogyan dobja el a teniszlabdát Bellának!

Bébibagoly és a testőre

2/5 Bébibagoly és a testőre

Torque és Shrek különös barátsága már hosszú ideje töretlenül tart.

A bébibagoly épphogy 6 hónapos lett, amikor az állatvédők kénytelenek voltak elválasztani őt az anyjától, mert nagy volt rá az esély, hogy a stressz miatt megeszi a fiókát.

Shrek viszont hamarosan egy teljesen új állat védőszárnyai alá kerül: Torque, a kutyus megismerkedésük pillanatától kezdve igyekezett gondját viselni a madárnak, ami végül annyira jól sikerült, hogy a gazdija szerint azóta is elválaszthatatlan barátokként éldegélnek.

Együtt tévéznek, közösen játszanak, és Torque annyira komolyan veszi a testőr szerepét, hogy egyetlen másodperc erejéig sem szívesen veszíti szem elől Shreket.

Kiskacsa és a pótmama

3/5 Kiskacsa és a pótmama

Nem állt túlságosan fényes jövő Dennis, a kiskacsa előtt, ugyanis édesanyját kiskorában váratlanul elkapta egy róka.

De szerencsére hamar akadt egy segítőtársa a megárvult állatnak, méghozzá egészen meglepő formában: Fred, a labrador rátalált séta közben, és megmentette az életét. A kutya befogadta az otthonába a kacsát, és kis idővel később már legjobb barátokként rótták a köröket az udvaron.

Gazdája szerint Frednek hatalmas szíve van, és ezt mi sem bizonyíthatná jobban annál, hogy nem ez volt az első jócselekedete.

Korábban egy szintén elárvult őzikének segített a túlélésben, és hosszú ideig vigyázott rá, hogy végül sikeresen felcseperedjen.

A házi kedvenc és a vadon szülötte Kép forrása: msn.com

4/5 A házi kedvenc és a vadon szülötte

Ki mondta, hogy a kutyák és macskák között nem létezik barátság? Kasi és Mtani bebizonyították, hogy igenis lehetséges, sőt, ez bizony egy egész életre szól.

A két állat mindössze 3 hónapos volt, amikor legelőször találkozott egymással, hamarosan pedig már legjobb barátokként játszadozták át a napokat.

A kutya és a gepárd között az elmúlt éveknek köszönhetően hihetetlenül erős kötelék jött létre, és bár Kasi figyelmét azóta már egyre gyakrabban terelik el nőstény társai, még mindig szívesen kergetőzik gyerekkori barátjával a szabadidejében.

Különleges trió Kép forrása: boredpanda.com

5/5 Különleges trió

Nemrég két gyönyörű fehér tigrisnek kellett búcsút vennie az édesanyjától, amikor egy hurrikán elárasztotta a rejtekhelyüket vízzel.

Szerencsére az apróságok hamar biztonságra leltek, ugyanis Anjana, a csimpánz gondozójával együtt örökbe fogadta őket.

Ekkor vette kezdetét a trió különös barátsága. A csimpánz szinte mindenben segített a gazdájának: játszott velük, etette őket és a dédelgetésből is alaposan kivette a részét, így nem csoda, hogy a tigrisek anyjukként kezdtek tekinteni Anjanára.

A csimpánz egyébként nem először töltötte be ezt a szerepet, ugyanis korábban már segédkezett gondozójának felnevelni néhány árván maradt kisállatot, így biztos, hogy jó kezekbe kerültek a bébi tigrisek.