7 típusú anya-lánya kapcsolat létezik: vajon ti melyikbe tartoztok?

Szirák Viki
Írta: ,

Érdekes megfigyelni, hogy anya és lánya között hányféle kapcsolat létezhet. Szinte biztos, hogy egészen máshogy lehet jellemezni a te és anyukád viszonyát, majd megint másképp azt, amilyen a saját lányoddal vagy. De ugyanez megfigyelhető a barátaid körében is. Szakértők úgy vélik, hétféle kapcsolat alakulhat ki anya és lánya között, és most te is megtudhatod, vajon rátok melyik igaz!

Egy ilyen felállásban nem is igazán anya-lánya viszonyt érezhetsz, hanem azt, mintha egyenlő felek lennétek, és inkább hasonlítotok egy testvérpárra.

Ennek előnye és hátránya is van. Előnye, hogy lazább a kapcsolatotok, több mindent is megbeszéltek egymással, de ugyanakkor sokszor versengés alakul ki a két fél között.

Megesik, hogy a gyermek azt érzi, kénytelen felvenni a szülő szerepét, és ő válik a felelősségteljesebb, gondoskodóbb személlyé, szemben az anyukájával, akire így neki kell vigyáznia.

Így hat ez a gyermekre: azok a lányok, akik ilyen felállásban nőnek fel, sokkal felelősségteljesebbé válnak, és gyakran lesz belőlük vezető alkat. Nagyra tartják az emberek közötti kapcsolatokat, ugyanakkor viszont gyakran érezhetik azt, hogy nem szeretik, vagy érzelmileg elhanyagolják őket.

Ez már egy sokkal szerencsésebb felállás, hiszen ilyenkor nem testvéries a viszony, hanem olyan, mintha két jó barát beszélgetne egymással, miközben megvan az egészséges szintkülönbség.

Ez a kapcsolat a bizalmon alapszik, és a gyermek tudja, hogy az édesanyjának bármit elmondhat, veszekedés és ítélkezés nélkül.

Sorozatok tekintetében jó példa egy ilyen felállásra a Szívek szállodája, ahol Rory és Lorelei egymás barátai is voltak. Ilyenkor a gyerek szívesen beszél a szerelmi életéből, éppen aktuális kihívásokról, és sosem érzi magát egyedül.

Így hat ez a gyermekre: szuper hír, hogy ennek rengeteg előnye van. Az ilyen lányok felnőttként nem félnek szembenézni a kihívásokkal, és mernek kockáztatni, mert tudják, hogy mindig van mögöttük egy erős támogatói bázis. Könnyebben bíznak meg másokban, és az elutasítástól sem félnek.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!