Nyári szünet gyerekkel – 8 szuper ötlet az unalom ellen

Göcző Nóra
Írta: ,

Az iskolai nyári szünet több mint 10 hét, de az óvodai is legalább egy hónap. Ez az időszak sok szülőnek okoz fejtörést, hiszen szeretné, ha gyermeke nem unatkozna nyáron, ám a munkahelyi szabadságok száma erősen korlátozott. A legjobb, ha a közösen öltött nyári napokban olyan élményekkel ajándékozzuk meg a gyermeket, melyre később is emlékezni fog, és amit persze mi magunk is szívesen bevállalunk.

Irány a víz! Kép forrása: marysiaswim.com

A folyó vagy tóparti csónakázás minden gyermek álma. Ez egyszerre izgalmas kikapcsolódás és tanulási lehetőség is. Ha van rá mód, szabad vizet válassz, ahol sok féle madár, hal, béka, vízinövény található.

Tanítsd meg neki, hogy melyik micsoda, s közben figyeljetek a hangokra. Egy kis idő után a fül ráhangolódik a legapróbb neszekre is, melyeket az első percekben még észre sem vettetek.

A víz hullámzása, a csónak vízbe csapódásának hangja ösztönösen megnyugtatja a gyermeket. A parton pikniket is rendezhettek, gyűjthettek kavicsokat, melyekről otthon újra eszébe juthat ez a különleges élmény.

Ültess növényeket! Kép forrása: theshoppingmama.com

A természet megismerése a legkisebbeknek is hatalmas élmény. Engedd meg, hogy kedvére morzsolgassa a virágföldet, letépjen pár vadvirágot, kezébe vegyen apró rovarokat.

Ha teheted, vidd el egy kertészetbe, ahol ő maga választhat ki egy növényt, amit otthon átültethet és gondozhat majd.

A gyerekek ilyenkor aprócska kaktuszokat szoktak választani, melyekre sok helyen szemeket, színes kalapokat is tesznek az üzletben.

Sajnos sokszor ragasztóval teszik ezt vagy átszúrják a növényt, ezért magyarázd el neki, hogy bár elsőre nem létszik, ez is egy élőlény, aminek „fáj”, ha így bánnak vele.

 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019