Mi az ideális korkülönbség testvérek között?

Nagy Niki
Írta: ,

Nagy dilemma lehet, hogy hogyan tervezd be a babákat egymás után: ha kicsi a korkülönbség, neked sok a munkád vele, de ők jobban játszhatnak együtt, ha pedig nagy, akkor van egy segítő kezed a második babához. De vajon van olyan, hogy ideális korkülönbség testvérek között?

Nincs helyes megoldás Kép forrása: kidsnet.cn

Valójában annak is megvannak az előnyei és hátrányai, ha közel szülöd meg egymáshoz a két babát, és ugyanez a helyzet akkor is, ha vársz közöttük pár évet. Ilyenkor igazából kicsit önzőnek kell lenned, mert nagyrészt azon kell, hogy múljon a dolog, hogy milyen a te életviteled, hogy viseled a gyerekvállalást, és mennyire szeretnél rögtön még egy babát a nyakadba.

A gyerekek részéről úgyis leginkább a személyiségük fogja eldönteni, hogy mennyire lesznek közel egymáshoz, ha alapvetően különbözőek, nem segít az sem, ha kicsi a korkülönbség közöttük.

Ha élvezed a babázást, és/vagy szeretnéd minél hamarabb letudni ezt az igencsak fárasztó időszakot mindkét gyereknél, akkor jó megoldás lehet, ha nem sokkal az első után betervezitek a másodikat is. A babának mindig lesz játszótársa, és már kisgyerekkorától hozzá lesz szokva, hogy valaki mással is meg kell osztania a dolgait, anyu szeretetéről nem is beszélve.

Ha a gyerekek személyisége kompatibilis egymással, nagyon közel kerülhetnek egymáshoz, ha viszont teljesen más típusú személyiségekké fejlődnek, állandó konfliktusforrás lehet, hogy az egyik nem akar a másikkal lenni.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019