Menj biztosra! Így előzhetők meg a gyermekbalesetek

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Évről évre nagyon sok gyerek szenved balesetet. Ezeknek nagy része nem történne meg, ha többet foglalkoznánk a megelőzésükkel. Cikkünkben tippeket adunk, hogyan óvhatod gyermekedet még jobban a balesetektől.

Sérülések az utcán és otthon

A baleseti sérüléseket a legtöbb szülő valós veszélynek tartja, de általában az utcai közlekedést gondolják kockázatosabbnak.

A statisztikák ezzel szemben azt mutatják, hogy a lakásban vagy a kertben jóval több baleset történik.

Az otthoni környezet, a konyha, fürdőszoba, de gyakran sajnos még a gyerekszoba is számos veszélyforrást rejtegethet, amelyekre nem is gondolnánk. Mikor már megtörtént a baj, hiába látjuk rögtön világosan, hogy hogyan lehetett volna megelőzni.

Az utólagos belátás legfeljebb már csak arra jó, hogy a hasonló jövőbeli baleseteknek elejét vegyük. 

A sok mozgás és kinti játszás jótékony hatása

A balesetek megelőzésére elég rossz stratégia, ha a gyereket úgyszólván vattába csomagolod.

A kevés mozgás ugyanis oda vezet, hogy a gyerek nem megfelelően méri fel a képességeit, amikor néha mégis alkalma van kitombolni magát.

A tapasztalás révén tanulja meg, mi a veszélyes, fájdalmas, és mi nem az.

Ha lehetősége van a természetes mozgásigényét kielégítve kipróbálni a képességeit, elég tapasztalatot gyűjt össze ahhoz, hogy helyesen értékelje az egyes szituációk kockázatát, és egy idő után érzékelni fogja, hol vannak a saját határai.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019