Közös játék ötletek a gyermekkel, amiket imádni fogsz te is – Életkor szerint

Írta: ,

A borongós időben már nincs ötleted, hogy mivel foglald le gyermekedet? Szeretnéd valami értelmes játékkal lekötni a figyelmét?  Ne hagyd, hogy egész nap a gépet püfölje vagy mesét nézzen. Lapozd át cikkünket és kezdődjön a játékdélután.

1-2 év Kép forrása: zulily.com

1/5 1-2 év

Az öltöztető babázás, sokunknak kedves emlékeket juttat eszünkbe, gyerekkorunk egyik kedvence volt.

Nem hordoz magában túl sok veszélyt így a legkisebbek is bátran pakolhatják a figurákra a szebbnél szebb kisruhákat. Nem is kell hozzá túl sok alapanyag, olcsón kivitelezhető.

Internetről már rengeteg meseszép forma közül válogathatsz, de ha van egy kis kreativitásod magad is elkészítheted. A babák kivágást azért ne bízd a gyerekre, de ha azzal megvagy, utána nyugodtan átadhatod neki a terepet.

3-5 év

2/5 3-5 év

Igazi készségfejlesztő játék, ha egy nagy zsákban vagy dobozban összegyűjtesz gyümölcstől kezdve játékokig mindet, ami csak eszedbe jut.

Kösd be gyermeked szemét egy kendővel és kezdődjön a móka.

Csak tapintás alapján találhatja ki, hogy pontosan mit rejt a csomag.

Ha bátrabbak vagytok, később kombinálhatjátok úgy, hogy a szaglásotokra vagy az ízlelésetekre is támaszkodtok. A chili paprikával azért óvatosan!

6-8 év

3/5 6-8 év

Ahogy cseperednek a gyerekek, egyre könnyebb izgalmas közös játékot kitalálni. Ne hagyd, hogy csak a számítógépet püfölje, vegyetek elő egy lapot, egy ceruzát és kezdődhet is a játék.

Emlékszel még az „ország-város” játékra? Ha nem, segítünk.

Egy lapra rajzoljatok oszlopokat és felülre írjátok sorba: ország, város, fiú, lány, növény, állat, tárgy. Valaki mondja az ABC-t (persze magában), a másik pedig lestoppolja. Ahol megállt, azzal a betűvel kell írni országot, várost, stb-t. Aki többet tud felsorolni, az nyer.

9-12	év

4/5 9-12 év

Ezzel a korosztállyal már könnyű dolgunk van. A legtöbb társasjáték már szóba jöhet.

De ha még sem valami ilyen általánosra dologra vágytok, hanem kicsit izgalmasabbra akkor próbáljátok ki ezt!

Gyűljön össze a család a konyhaasztal körül, mindenki írjon egy - egy személyt (lehet híres ember, mesefigura, elképzelt személy) a papírra és ragassza a mellette ülő fejére.

Az illetőnek kérdéseket kell feltenni és ez alapján kitalálni, hogy ő pontosan kicsoda. Garantáltan vicces délutánnak néztek elébe, ha ezt a játékot választjátok.

+1 Mindenki örömére Kép forrása: landofnod.com

5/5 +1 Mindenki örömére

Ha kisebbek és nagyobbak is vannak a háznál, könnyen lefoglalhatod őket akár egyszerre is. Építsetek bábszínházat, készítsetek bábfigurákat és kezdetét veheti az előadás.

Már az is jó móka, amíg ezeket elkészítik, de amikor a nagyobbak előadhatják kedvenc meséjüket a kisebbeknek mindenki garantáltan jól fog szórakozni.

Ez a játék egyszerre szerez örömteli pillanatokat és erősíti a fantáziájukat.