Így nem fog szorongani az elsős! Tanácsok a mosolygós iskolakezdéshez

Göcző Nóra
Írta: ,

A legtöbb gyermek nagy izgalommal és türelmetlenül várja, hogy először beléphessen az iskola kapuján. Eleget hallotta már otthon, az óvodában, a nagyszülőktől, hogy milyen jó lesz neki és milyen nagyfiú/nagylány már, hogy iskolába mehet, szeretné végre saját maga megtapasztalni ezt a változást, amiről mindenki annyit beszél mostanában. Természestes, ha van egy bizonyos mértékű drukk ilyenkor a gyermekben, ám ezt mindenképpen érdemes oldani. Főleg, ha tudjuk, hogy egyébként is hajlamos az új helyzetek miatti szorongásra.

Ismerje meg közelebbről az iskolát Kép forrása: CroMary/depositphotos.com

Az első tanítási nap előtti napokban nem árt közelebbről is szemügyre venni az iskola épületét és környezetét.

Az első néhány tanóra még csak ismerkedéssel telik majd, de már korábban is jó, ha megismeri a gyermek az odavezető útvonalat, bekukucskál a tantermekbe, megnézi az udvart, a tornatermet.

Ha erre a nyári szünetben nincs lehetőség, de már az előző tanévben kiderül, hogy felvették a gyermeket, akkor akár még a nyár folyamán érdemes megejteni a bejárást.

Ha másért nem, azért mindenképpen, hogy a leendő elsősnek legyen elképzelése arról, milyen a kisiskolások élete. Minden bizonnyal ő is azonnal iskolatáskát akar majd, otthon akár tanítós játékot is lehet vele játszani, ha van kedve hozzá.

A gyerek is válogathasson a tanszerek között Kép forrása: huffingtonpost.com

A tanszerek bevásárlása hatalmas élmény egy leendő elsősnek. Érdeklődve fog rákérdezni mindenre, amit a kosárba pakolnak a szülei, legyen az logikai készlet, vonalzó vagy füzetcsomag.

Nem árt őt is bevonni a döntésbe, például, hogy két radír vagy faragó közül neki melyik tetszik jobban.

Hazatérve a gyerekek szeretik nézegetni a leendő munkaeszközeiket, komoly türelemjáték lesz megálljt parancsolni maguknak, hogy ne kezdjenek el mindent kibontogatni és kipróbálni.

Néhány eszközt persze engedjünk nekik használni és tudatosítsuk, hogy minden az övék, de majd az iskolában a tanító néni fogja megmutatni, mi mire való.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019