5 dolgot taníts meg a gyerekednek, és később vezető válhat belőle

Szirák Viki
Írta: ,

Mi az a tulajdonság, ami képes megkülönböztetni a jó vezetőt az emberek többségétől? Az, hogy ezek a személyek egyedi jövőképpel rendelkeznek, és képesek motiválóan, nyíltan kommunikálni másokkal. Vagyis, lényegében az embereket a szavak és elképzelések erejével arra sarkallják, hogy kövessék őket, anélkül, hogy bármiféle egyéb eszközöket be kéne vetniük. A kérdés felmerül: vajon ezt a képességet lehet tanítani és tanulni? Szakértők szerint igen, és ha az alábbiakat megtanítod a gyermekednek, belőle is erős vezéregyéniség válhat!

Noha a vezetőre egyedüli személyként gondolunk, valójában egyetlen vezető sem lehet teljes a csapata nélkül. Ezért is olyan fontos, hogy a gyerekek már korán megtanulják, mennyire fontos csapatjátékosnak lenni.

Ebben az iskola is segít, hiszen sokszor szerveznek csoportos feladatokat, de te is támogathatod ennek a képességének kialakításában.

Ha például vitatkoznak a testvérek, irányítsd őket úgy, hogy közösen találjanak megoldást a problémára, ahelyett, hogy valamelyikük győztesként kerülne ki a veszekedésből.

Hagyd, hogy döntéseket hozzon Kép forrása: aprilwashere.com

Egy jó vezető komoly döntéseket hoz meg, de aki már fiatalabb korától kezdve lehetőséget kap erre, sokkal ügyesebben állja ki ezeket a próbákat.

Hagyd, hogy eleinte csak apróbb kérdésekben hozzon döntéseket: például engedd meg neki, hogy ő válassza ki, mit szeretne vacsorázni este.

Vagy hogy milyen ruhát vegyetek meg a boltban, anélkül, hogy te megpróbálnád befolyásolni a saját véleményeddel.

Idővel, ha már kap zsebpénzt, - persze némi felügyelet mellett - azt is megengedheted neki, hogy ő döntse el, mire szeretné költeni a pénzét.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv