Évente több mint 2000 gyermeknek segít a Gézengúz Alapítvány

Évente több mint 2000 gyermeknek segít a Gézengúz Alapítvány
Hazánkban átlagosan minden tizedik kisbaba túl korán, azaz a terhesség 37. hete előtt érkezik. Ez évente körülbelül 9000 koraszülést jelent, a csecsemők közel 6%-a pedig valamilyen születési rendellenességgel jön világra. A Gézengúz Alapítvány dolgozói annak szentelték életüket, hogy minél több születési károsult kisgyermeken segítsenek.

Magyarországon a születések több mint 9%-a idő előtti. Ez világviszonylatban magasnak számít, hiszen az Európai Unióban ez a szám átlagosan 6%, míg a Skandináv államokban 3-4% között mozog. Ráadásul hazánkban - más országokkal ellentétben - ez az arány folyamatosan növekszik. A korai világrajövetel következményei különféle sérülések, fejlődési zavarok lehetnek, azonban a károsodás jellegének mielőbbi felismerésével és egyénre szabott terápiával minimálisra csökkentetőek az ehhez köthető, felnőttkori egészségügyi problémák. 

Támogassa Ön is a Gézengúz AlapítványtA terápiás módszerek közül kiemelkedik Dr. Schultheisz Judit, a közel 25 éve működő Gézengúz Alapítvány orvos-igazgatója által kifejlesztett technika, amely a téma holisztikus megközelítése révén komplex megoldást kínál a koraszülött, illetve az időben, de születési károsodással világra jött csecsemőknek.

A Gézengúz Alapítvány eredményes és példaértékű munkája, amely 5 helyszínen, évente több mint 2 ezer kisgyermeknek nyújt közvetlen segítséget, nemcsak hiánypótló, hanem egyedülálló is Magyarországon. A szervezet 32 féle diagnosztikai és terápiás ellátással, valamint 7 féle családsegítő szolgáltatással idegrendszeri fejlődésükben veszélyeztetett, megkésett, továbbá megváltozott fejlődésmenetű, mozgássérült, vagy egyéb rendellenességekkel született koraszülöttek fejlesztésével foglalkozik.

Az Intézmény állami támogatásban csak igen kis mértékben részesül, ezért munkájához nélkülözhetetlenek a külső támogatások, adományok. Ahhoz, hogy évről-évre egyre több kis gézengúznak segíthessenek, minden támogatásra szükségük van.

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásánál gondoljon a Gézengúz Alapítványra!

 

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján