5 tipp, hogy sikerüljön a vásárlás a gyerekkel

Írta: ,

Ötletek azokra az alkalmakra, amikor gyermekedet magaddal viszed a hipermarketbe, hogy a bevásárlás ne legyen idegőrlő kényszer. 

Ami gondot okozhat

1/5 Ami gondot okozhat

Gyerekkel vásárolni menni egészen más, mint amikor egyedül vagyunk.

Még ha jól is tűri a gyerek az ilyen megpróbáltatásokat, előfordul időnként, hogy a lelkiállapota vagy a testi szükséglete (kialvatlanság, szomjúság) nehéz perceket okoz.

A gyerekek számára vannak jellemzően kínos helyzetek is, sokan nem szeretnek például lábbeliket próbálni vagy közösen ajándékot választani valaki számára.

Már a parkolóhely keresése is próbára teszi a gyerek és a felnőtt türelmét. Tippjeinkkel ezeket az alkalmakat szeretnénk számotokra megkönnyíteni.

Milyen hely legyen?

2/5 Milyen hely legyen?

Egy gyerekbarát szupermarketben tágas hely áll rendelkezésre a babakocsi számára: nem okoz gondot végigsétálni a polcok között, és könnyen meg is lehet fordulni.

Ha a gyerek tud járni, kézenfogva, egymás mellett mehetünk, nem ütközünk bele semmibe, nem verünk le semmit a polcról, és mások is elférnek mellettünk.

A polcok között könnyen eligazodunk, és bármikor kisiethetünk, ha a gyerek síróssá, hisztissé válik, mert megelégeli a zajt, melege lesz, vagy pisilnie kell.

Reklámok

3/5 Reklámok

Nem lép hozzánk senki lépten-nyomon, hogy termékeket ajánljon, mert az ilyen beszélgetések a gyerekeket untatják, és elveszik az időt a vásárlástól.

Az akciós ajánlatokra jól látható címkék és táblák hívják fel a figyelmet, így azokat hamar megtaláljuk a szemünkkel, és egykettőre dönthetünk arról, hogy érdemes-e hazavinnünk valamit közülük.

Van elég pénztár, így nincsenek hosszú sorok, és nem kell sokáig sorbaállni.

Legyen elég idő

4/5 Legyen elég idő

Se túl sok, se túl kevés időt ne töltsünk el a bevásárlással. Olyankor menjünk, amikor kevesen vannak, például vasárnap reggel, és próbáljuk minél hamarabb befejezni a vásárlást.

Otthon előzőleg írjuk fel egy cetlire, vagy jegyzetként a telefonunkba, hogy mire van szükségünk, lehetőleg abban a sorrendben, ahogy a bejárattól a pénztár felé haladunk.

Ünnepek előtt inkább hagyjuk otthon a gyereket, bízzuk rá valakire, vagy ha nincs, aki vigyázzon rá, menjünk még a szokásosnál is hamarabb, hogy hazaérjünk, mire tumultus alakul ki az áruházban.

Szükségletek

5/5 Szükségletek

Egy éhes, szomjas gyereknek hamar elfogy a türelme.

Másként hatnak rá a külső ingerek, ha bármilyen testi szükséglete van: úgy érzi, hogy a zene, a zsivaj hangosabb, az áruház forgalmasabb, és melegebb vagy hidegebb van, mint máskor.

Ügyelj arra, hogy otthon vagy házon kívül, de még a vásárlás megkezdése előtt egyen, igyon, pisiljen.

Ha éjjel nem aludta ki magát, vagy elmaradt a délutáni alvás, és tudod, hogy az álmosság rossz hatással van rá, akkor inkább maradjatok otthon, vagy a lakóhelyetek környékén vegyétek meg azt a keveset, ami egy-két napon belül elfogy.