Az őszi esküvő előnyei és hátrányai

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nem túl nagy divat ősszel esküvőt tartani, legalábbis nem akkor, amikor az indián nyárnak már nyoma sincs, és a levelek is gőzerővel hullanak. Az őszi esküvőnek több előnye és hátránya is van, amiket mindenképpen érdemes mérlegelnetek a végleges időpont kitűzése előtt.

Könnyebb szervezés

Az őszi esküvő legnagyobb előnye egyedi hangulatában és könnyed lebonyolíthatóságában rejlik. Mivel a főszezon legkésőbb szeptember közepén-végén véget ér, az esküvőszervezők az ezt követő időszakban jóval több szabadidővel rendelkeznek.

Ez egyúttal azt jelenti, hogy gyorsabban tudnak számotokra szélesebb körben lehetőségeket kínálni.

Ha vagy a híve a hosszan tartó, bonyolult szervezésnek, a szükséges lemondásoknak, de mégis szereted az egyediséget, akkor az őszi esküvő igazán neked való.

Sokkal könnyebben, gördülékenyebben fog menni minden, hiszen alig-alig akad olyan pár, aki ugyanabban az időszakban szeretné tartani a nagy napot. 

Nem utolsó szempont az sem, hogy sokan egyáltalán nem vettek még részt őszi esküvőn, így nem lesz nehéz olcsón, különleges, látványos alkalmat megszervezni.

Több szabad hely és dátum

Ahogy írtuk, ősszel nincs akkor divatja az esküvőknek, mint nyáron, s ez az olcsóbb kivitelezés mellett más előnyökkel is jár.

A kisebb konkurencia miatt nem kell versengenetek a jó helyekért, kiváló zenészekért, vőfélyekért, vagy éppen az anyakönyvvezetőért, akik nyáron sok esetben évekre előre be vannak táblázva.

Az ősz második felében rendelkezésetekre álló másfél-két hónap általában üresjárat az említett személyek számára. Mivel semmilyen különlegesebb esemény nem vár ránk egészen karácsonyig, az éttermek is tárt karokkal várják mindazokat, akik rendezvényt szerveznének. 

Nem csupán a dátumválasztást illetően nyílik sok opció előttetek, mivel kevesebb a rendezvény, nagyobb kedvezményekkel szembesülhettek, ami mindenképpen jól jön a kisebb büdzsé esetében.

Ugyanez igaz a nászútra is, ami őszi dátum esetén éppen főszezonon kívülre esik.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019