5 jel, hogy még nem állsz készen a házasságra

Serestyén Sára
Írta: ,
5 jel, hogy még nem állsz készen a házasságra

Kép forrása: Daviles/depositphotos.com

A házasság komoly elhatározással jár. Amikor két ember úgy dönt, hogy papíron is összeköti az életét, azzal nem kis felelősséget vesz a nyakába. Vannak, akik könnyen vágnak bele egy közös kalandba, de vannak olyanok, akik hezitálnak, nem tudják, vajon helyesen cselekszenek-e. Ha úgy érzed, te az utóbbiak táborába tartozol, akkor lehet, hogy még nem állsz készen a házasságra.

Néha mindenkinek szüksége van arra, hogy magával is foglalkozzon. Ez természetes dolog, hiszen a hosszú párkapcsolat egyik titka, hogy ne fojtsuk meg a másikat, és mindenkinek jusson egy kis énidő.

Egy házasságban azonban kompromisszumot kell kötni, és elfogadni, hogy nem minden esetben te vagy az első helyen az életedben, hanem a párod, később pedig a közös gyereketek. Ha az együtt töltött idő már a kapcsolatod alatt is sokszor fojtogatóan hat rád, és szívesebben vagy egyedül, akkor nagy valószínűséggel nem állsz készen egy komoly elköteleződésre.

A szingliség is jó dolog tud lenni, hiszen olyankor azt csinálod, amit éppen szeretnél.

Készíts egy pro és kontra listát az érveiddel, és ha a házasság ellen több érvet hozol fel, akkor még valóban érdemes várnod az igazira.

Egy kapcsolatban rengeteg stresszforrás van, amiket előbb vagy utóbb meg kell vitatnotok egymással. Az egyik ilyen kényes kérdés a pénz téma.

Közös kasszán legyetek vagy sem, és ha nem vagytok közös kasszán, akkor ki és mit fizessen? Esetleg az lenne a jó, ha fizetéseitekhez mérten arányosan osztanátok fel a kiadásokat?

Ha azonban ez a téma tabunak számít nálad, és nem is beszéltek róla, de mégis feszültséget okoz, akkor még nem állsz készen a házasságra.

Azoknak a pároknak, akik éretten kezelik a kapcsolatot, érinteniük kell az ilyen és ehhez hasonló témákat is, mert ez elengedhetetlen a jó házassághoz.

A másik fontos szempont, hogy meg kell bíznod a partnered pénzkezelési szokásaiban. Sajnos bizalom nélkül egy kapcsolat sem képes sokáig életben maradni.

 

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció