Menyasszonyi ajándékötletek, ha a mézeskalács szívnél izgalmasabbat szeretnél

Boros Mariann
Írta: ,

Egy esküvő megszervezése nem kis feladat, pláne ha saját magad szeretnéd kézben tartani a dolgokat. Ám a sok fáradozás általában meghozza gyümölcsét, és jó eséllyel nem csak számodra lesz emlékezetes életed nagy napja, a vendégek is sokáig fogják emlegetni. Figyelmes menyasszonyként a felejthetetlen pillanatok mellett apró, különleges ajándékkal is meglepheted a násznépet. Ha a jól bevált mézeskalácsszív a pár nevével megoldás helyett valami kreatívabbat szeretnél, jó helyen jársz – cikkünkben különleges, mégis egyszerű ajándékötleteket mutatunk.

Levendulával töltött zsákocskák Kép forrása: ibestof.com

Ha időben nekilátsz – és nem többszáz fős vendégsereggel kell számolnod -, akár magad is készíthetsz levendulával töltött, mutatós apró zsákokat, melyek emléktárgy funkciójuk mellett illatosítóként is jó szolgálatot tehetnek.

Anyukád , jövendőbeli anyósod vagy a nagymamák segítségét is kérheted, ha nem vagy közeli barátságban a tűvel és cérnával – legalább nem lehet panasz rá, hogy kihagyod őket az előkészületekből.


Egyedi esküvői meghívók


Ha mégis egyedül vágsz bele, akkor első lépésként válaszd ki a dekorációhoz színben és stílusban passzoló anyagot és cérnát, szerezd be a szárított levendulát, majd jöhet a töltés-varrás fázis.

Ha bizonytalan vagy, a neten rengeteg lépésről-lépésről videót találsz, melyek segítségedre lehetnek. 

Amennyiben az ajándék készítésével nem akarsz vesződni, hanem inkább valami élő dolgot szeretnél, jó választás lehet az apró virágpalánta, mely asztali dísznek sem utolsó és akár ültetőkártyaként is funkcionálhat.

A piacon vagy virágkertészetekben szerezhetsz be ilyen cuki, pici növényeket, de ha nagyon előrelátó vagy és időben kitalálod, még te magad is vethetsz magról valamilyen mutatós kis virágot – természetesen ez a pénztárcabarátabb megoldás.