Menyasszonyi ajándékötletek, ha a mézeskalács szívnél izgalmasabbat szeretnél

Írta: ,

Egy esküvő megszervezése nem kis feladat, pláne ha saját magad szeretnéd kézben tartani a dolgokat. Ám a sok fáradozás általában meghozza gyümölcsét, és jó eséllyel nem csak számodra lesz emlékezetes életed nagy napja, a vendégek is sokáig fogják emlegetni. Figyelmes menyasszonyként a felejthetetlen pillanatok mellett apró, különleges ajándékkal is meglepheted a násznépet. Ha a jól bevált mézeskalácsszív a pár nevével megoldás helyett valami kreatívabbat szeretnél, jó helyen jársz – cikkünkben különleges, mégis egyszerű ajándékötleteket mutatunk.

Levendulával töltött zsákocskák Kép forrása: ibestof.com

1/5 Levendulával töltött zsákocskák

Ha időben nekilátsz – és nem többszáz fős vendégsereggel kell számolnod -, akár magad is készíthetsz levendulával töltött, mutatós apró zsákokat, melyek emléktárgy funkciójuk mellett illatosítóként is jó szolgálatot tehetnek.

Anyukád , jövendőbeli anyósod vagy a nagymamák segítségét is kérheted, ha nem vagy közeli barátságban a tűvel és cérnával – legalább nem lehet panasz rá, hogy kihagyod őket az előkészületekből.


Egyedi esküvői meghívók


Ha mégis egyedül vágsz bele, akkor első lépésként válaszd ki a dekorációhoz színben és stílusban passzoló anyagot és cérnát, szerezd be a szárított levendulát, majd jöhet a töltés-varrás fázis.

Ha bizonytalan vagy, a neten rengeteg lépésről-lépésről videót találsz, melyek segítségedre lehetnek. 

2/5 Apró virágpalánták

Amennyiben az ajándék készítésével nem akarsz vesződni, hanem inkább valami élő dolgot szeretnél, jó választás lehet az apró virágpalánta, mely asztali dísznek sem utolsó és akár ültetőkártyaként is funkcionálhat.

A piacon vagy virágkertészetekben szerezhetsz be ilyen cuki, pici növényeket, de ha nagyon előrelátó vagy és időben kitalálod, még te magad is vethetsz magról valamilyen mutatós kis virágot – természetesen ez a pénztárcabarátabb megoldás.  

Vidám, színes kavicsok

3/5 Vidám, színes kavicsok

Akár leendő férjedet is bevonhatod az ajándékkészítésbe: kérd meg, hogy segítsen neked hasonló méretű, lehetőleg lapos kavicsokat gyűjteni.

Ha ezeket befestitek élénk, különböző színű festékkel, majd ráírjátok a vendégek neveit, az ültetőkártyát is kiválthatjátok, de a násznép tagjainak szóló, személyes üzeneteket is festhettek rájuk.

Ha pedig még kreatívabbak vagytok, jó ötlet kiválasztani egy jól sikerült közös fotótokat, majd kinyomtatni egyszerű nyomtatópapírra olyan kicsi méretben, hogy ráférjen a kavicsra, majd dekopázs-technikával felvinni rá – ehhez a speciális ragasztót hobbyboltban tudod beszerezni.

Levélnehezéknek is kiváló, és garantáltan rátok emlékeztet.

Buborékfújó Kép forrása: imagecolorful.club

4/5 Buborékfújó

Habár a buborékfújó általában a gyerekek kedvence, hidd el, menyasszonyi ajándéknak sem utolsó, pláne, ha a falára egyedi címkét nyomtattok, legyen az egy közös fotó, az esküvő dátuma vagy egy idézet.

A vőféllyel egyeztetve kitalálhattok valami vicces játékot is, melynek kelléke a buborékfújó, vagy ha már a ceremónia előtt szétosztjátok őket, kérhetitek a vendégeket, hogy amint már újdonsült férj és feleségként vonultok, fújjanak körbe titeket – a buborékok a fotókon is rendkívül jól mutatnak majd.

Díszes, illatos szappanok Kép forrása: linzhouweb.com

5/5 Díszes, illatos szappanok

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a házi készítésű szappanok, melyek mutatós csomagolásba bújtatva ajándéknak sem utolsók.

Bioboltokból, webáruházakból te is könnyedén beszerezheted a szappanfőzéshez használatos eszközöket, de receptek tömkelegét is megtalálod az interneten.

Persze, ha az esküvőszervezés közepette nincs türelmed ezzel pepecselni, az ismeretségi körödből biztosan találsz valakit, aki ezzel foglalkozik, és nagy tételben is gyárt illatos, mutatós szappant – kérhetsz akár szív alakút is.

Azt pedig már igazán gyerekjáték kitalálni, hogy milyen köntösbe bujtasd, de egy sima masni is bőven elég rá, ha nem akarsz sokat bíbelődni a csomagolással.