Esküvői torta inspirációk – 10 álomszép ötlet menyasszonyoknak és álmodozóknak

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az esküvői torta a lakodalom egyik legfontosabb fénypontja, sokan emiatt egyáltalán nem spórolnak rajta. Persze, a kínálat hatalmas, és messze nem csak mérettől függ, hogy néhány tízezer, vagy akár többszázezer forintot kérnek el tőlünk a cukrászdában. De milyen típusok közül válogathatunk?

Tündértorták sokasága

Az elmúlt időszakban elterjedtek a tündértorták, a cupcake-ek, avagy azok a sütemények, amik tulajdonképpen egy muffin alappal rendelkeznek.

Ezeket az aprócska sütiket bármilyen ízesítésben, töltelékkel, vagy a nélkül, marcipánnal, fondanttal, vagy éppen csokibevonattal is el lehet készíteni. Ennek köszönhetően az esküvőhöz ugyancsak hozzá lehet igazítani őket, talán némileg megújítva a hagyományos elképzeléseket.


Színes, habos süticsodák: így készül a hamisítatlan amerikai cupcake


A tündértorták nagy előnye, hogy segítségükkel pontosan ki lehet számolni a rendelést, nem kell azon izgulni, hogy jól vágjuk-e a szeleteket.

Mindazonáltal nem szükséges azzal kalkulálnunk, hogy nem lesz látványos a végeredmény, hiszen a sok miniatűr tortácska a magas állványon elrendezve garantáltan elbűvöl minden vendéget.

Izgalmas színátmenet

Egy másik közkedvelt divatot ölel fel az ombre, ami messze nem csak a hajfestésbe és a ruhatárba furakodott be. Kihagyhatatlanul megjelent a sütemények világában, így az esküvői torták körében is feltűnt.

Ezek a torták minden esetben különlegesek és nagyon feltűnőek, ráadásul elkészítésüktől függően gyakorlatilag az egész esküvő színvilágát felölelhetik.

Nem csupán addig lehetnek feltűnőek, amíg a külső borításukat szemléljük, hiszen a cukrászok könnyen készítenek olyan tortákat, amik a felvágás után is hasonló színátmenettel bírnak.

Az ombre persze nem csak vízszintesen, vagy éppen függőlegesen jelenhet meg, az is érdekes eredményt szülhet, ha a tortán körbefutó mintázat, háromdimenziós díszítés bír ugyanezzel a tulajdonsággal.