5 dolog, amiről még az eljegyzés előtt el kell beszélgetned a pároddal

Balatoni Dóra
Írta: ,

Egy eljegyzés igen komoly dolog, a házasság előtti lépcsőfok. Ha két ember eljut idáig, jó esetben azt jelzi, valóban úgy érzik, együtt szeretnék leélni az életüket. Ezután minden problémát közösen kell megoldanotok és előfordulhat, hogy az együtt élés során néha kompromisszumokat kell kötnötök. Mi az, amit mindenképp beszéljetek át pároddal még az eljegyzés előtt? Eláruljuk!

Lakóhely Kép forrása: junebugweddings.com

Akár összeköltöztetek már, akár nem, mielőtt újabb szinte lépne a kapcsolatotok, mindenképp beszéljétek át, ki hol képzeli el a jövőjét.

Vidéken, kertes házban vagy egy jól fizető munka reményében a nagyvárosban, egy aprócska panellakásban?

Sajnos, ha ebben nem értetek egyet, akkor ez később igencsak nagy gondot okozhat majd számotokra, ezért fontos, hogy időben megvitassátok a témát. Gondoljátok át, kinek mi a fontos, és ha kell, kössetek kompromisszumokat.

A lényeg, hogy mindenképp jussatok közös nevezőre, csak így vágjatok bele a jegyességbe, házasságba.

Gyermekek Kép forrása: witneycarson.com

Teljesen normális, ha az egyik ember egy hatalmas családra vágyik, míg a másik, legfeljebb egy vagy két kicsivel képzeli el az életét, sőt olyan is akad, aki gyermek helyett inkább csak egy kiskutyára vagy macskára vágyik.

Ha azonban két olyan szerelmes készül összekötni az életét, akinek ezen a téren teljesen más elképzelése van, akkor lehetséges, hogy a jövőben komoly problémákkal kell szembenézniük.

Mivel a jövődet vele képzeled el, ezért nagyon fontos, hogy egy irányba haladjatok és közösen érjétek el a céljaitokat. Ez egy sarkalatos pont, és ha ebben nincs egyetértés, akkor jól gondold át, valóban ő-e a nagy ő az életedben.