Így lehetsz a barátnőd krízismenedzsere, és ezáltal értékes barátja

Téklesz Rita
Írta: ,

Az élet folyamatosan akadályokat gördít elénk, hol kisebbeket, hol nagyobbakat, néha teljesen váratlanul, néha pedig előjeleket küldve, amiket azonban inkább figyelmen kívül hagyunk... De az ember erős, bármit képes legyőzni, persze nem egyedül. Az, hogy hogyan vesszük az akadályokat, nagyban függ a környezetünktől is. Az igaz barátok tesznek minket még erősebbé, és a segítségükkel tudunk felállni a padlóról, még ha ez lehetetlennek tűnik is olykor. De hogyan lehetsz te magad olyan barát, aki át tudja segíteni a másikat élete krízisein?

„Bajban mutatkozik meg, hogy ki jó barát, hisz jó körülmények közt van barát elég.”

Ez az idézet Euripidésztől származik, és tökéletesen megfogalmazza a lényeget – a barátság nem csupán a jó pillanatok, a siker, a bulik idejére szól, sőt... Lehet, hogy egy igaz barát nincs mindig melletted, de ha igazán szükséged van segítségre, az elsők közt fog melletted teremni. Ha szeretnél te is egy ilyen személy lenni a barátnőid számára, aki átsegíti őket az akadályokon, az alábbi 3 stratégiával elérheted.

1. Kötelezd el magad 100%-osan a barátságotok iránt

Ha valóban szeretnéd segíteni és támogatni a barátodat/barátnődet élete krízises szakaszaiban, biztosítsd róla, hogy mindig ott leszel mellette most és a jövőben is, bármi is történjen. Egy igaz barát nem vár a telefonhívásra vagy arra, hogy segítséget kérjenek tőle – azon nyomban cselekszik, ahogy tudomást szerez a bajról. Persze ez nem mindig könnyű.

Ha arról van szó, hogy a barátnőd szenved, fájdalmai vannak vagy teljesen elvesztette a kontrollt önmaga felett, az lelkileg téged is megviselhet. Nem könnyű erősnek maradni egy ilyen helyzetben, és még nehezebb úgy fellépni, hogy ne csak még mélyebbre húzd a sajnálatoddal, hanem valóban támogasd és megnyugtasd. A kulcs az ilyen szituációkban, hogy tudatosítod a barátnődben, szereted őt, mellette vagy és nem fogod egyedül hagyni.

Így lehetsz a barátnőd krízismenedzsere, és ezáltal értékes barátja

2. Legyél tettrekész, de tudatosan vállald magadra a feladatokat

Az ígérgetésekkel tele a padlás – biztosan te is fel tudsz magadban idézni több olyan barátot is, akik megígérték, hogy segítenek majd munkát találni, költözni, lakást felújítani stb. De aztán ebből sosem lett semmi. Ha tényleg szereted a barátnőd, valószínűleg nem kell kétszer, de még egyszer sem kérni, hogy segíts neki, ha szüksége van rá.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019