Egy tanulmány szerint csak a barátaid fele bír téged igazán

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Egy ideig az ember azt tartja a legfontosabbnak, hogy minél népszerűbb legyen, minél több baráttal, haverral büszkélkedhessen. Aztán változik a kép, és az lesz elsődleges, hogy megmaradjon egy jól bevált baráti társaság, akikre mindig lehet számítani. Végül pedig elég lesz, ha egy-két igazi barátunk marad, akikre bármilyen élethelyzetben támaszkodhatunk. Vajon ez összefüggésben áll azzal, hogy egy tanulmány szerint a barátaink fele nem is bír minket?

A szótár szerint az a barátunk, akit jól ismerünk, akivel kölcsönösen szeretjük egymást, miközben a szexuális kötődést kizárjuk a kapcsolatunkból. A The New York Times cikke azonban azt a szomorú tényt közölte velük, hogy csak a barátságok 47%-a talál viszonzásra, a maradék 53% nem úgy viszonyul hozzánk, ahogy mi hozzájuk. Mondjuk ki: az ismerőseink feléről tévesen hisszük azt, hogy barátként tekintenek ránk – és ez valószínűleg ki is derül akkor, amikor hullámvölgybe ér az életünk, vagy segítséget kell kérnünk tőlük.

Neked vajon kik az igaz barátaid?

Úgy érzed, a szomorú tény hallatán itt az ideje szelektálni a barátaid között? Az alábbi szempontok alapján kiderítheted, kik azok, akik igaz barátok, és nem pedig a többséghez tartozva, csupán haverként tekintenek rád:

Mindig tudnak időt szakítani rád

Az igaz barátaid gond nélkül megoldják, hogy élethelyzettől függetlenül időt szakítsanak rád.

Ha máshogy nem, hát küldenek egy üzenetet, vagy felhívnak, de egyértelműen látod rajtuk, hogy legalább próbálkoznak a személyes találkozás megvalósításával.

Ezzel szemben akadnak olyan barátok, akikkel valahogy sosem jön össze a találka. Az utolsó pillanatban lemondják, mégsem utaznak haza, közbejött nekik egy nem várt program, és így tovább. Nos, ők azok, akik inkább az 53%-ba tartoznak.

Elérik, hogy jól érezd magadat

Biztos neked is van olyan ismerősöd, aki valahogy mindig eléri, hogy rosszul érezd magadat. Mintha direkt csak számodra tartogatná az övön alul megjegyzéseket, vagy a kétértelmű beszólásokat… Ő minden bizonnyal nem lesz az igazi barátod, szemben azzal, aki akkor is mosolyra tud fakasztani, amikor tényleg padlón vagy.

Egy tanulmány szerint csak a barátaid fele bír téged igazán

Őszinték, de nem túl őszinték

A barátaitól elvárja az ember az őszinteséget, ami fontos is, de nem igazi barát az, aki visszaél ezzel a lehetőséggel. Az az ismerősöd, aki az őszinteségre fogja azt, hogy végre ismét megbánthatott, nem a barátod, hanem valaki, aki élvezi, hogy másokat sértegethet. Ugye erre nincs szükséged?

Nem beszélnek ki a hátad mögött

Alapvetőnek kellene lennie, de hidd el, a legkevésbé sem az. Sajnos, vagy nem sajnos, de csak a legjobb barátaid nem fognak kibeszélni a hátad mögött, a többiek alig várják, hogy végre valami szaftos infót halljanak rólad, amin lehet csámcsogni.

Ehhez persze sok esetben az kell, hogy közel férkőzhessenek hozzád, szóval még el is hitethetik veled, hogy valójában nagyon is jóban vagytok. Sajnos azonban rá kell jönnöd, hogy aki pletykál a hátad mögött, az biztosan nem a barátod.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!