40 felett sokkal nehezebb barátkozni, mint bármikor – És ez a lelkedre is negatívan hat

Szirák Viki
Írta: ,

Nem számít, mennyi idős vagy, új barátságokat kötni sosem egyszerű. De tény, hogy miután elhagytad a 40-et, ez még nehezebbé válik, és sokan egyáltalán nem képesek már új emberekkel közelebbi kapcsolatot kialakítani – ez viszont erőteljes hatással van a lelkedre is.

Nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy elmúltak 40 évesek, és mégis sikerült új barátságokat kötniük. Ebben az életkorban a legtöbben ugyanis nem nyitottak az ilyen típusú ismerkedésre: egy kutatás szerint például amikor elérjük a 30. életévünket, a minőség fontosabbá válik a mennyiséggel szemben. Vagyis ha csak egyetlen barátunk van ebben a korban, azzal is megelégszünk, amennyiben tényleg jó a kapcsolatunk. Ezért sokan nem is próbálnak közelebbi ismeretségre szert tenni kollégákkal, ismeretlenekkel, mert nem látják értelmét.

Arról nem is beszélve, hogy ebben az életkorban az emberek jelentős részének már családja van. Mivel a gyermekek és a házasság kapja a legnagyobb prioritást, nehéz időt találni a barátkozásra. A nevelés, a házimunka, a közös programok kiteszik a szabadidő jelentős részét, arról nem is beszélve, hogy 40 felett már nem elég, ha egyetlen közös dolog van benned és egy potenciális barátnőben. Az, hogy mindketten egy helyen dolgoztok, vagy imádjátok a művészi filmeket, ennyi idősen már kevés ahhoz, hogy tényleg barátokká is váljatok.

Kell, hogy meglegyen bennetek a kompatibilitás, és több téren is hasonlóak legyetek; ha ez nincs meg, a többség nem is igyekszik baráti kapcsolatot kialakítani.

Egyedülállóként még nehezebb

Ha pedig egyedülálló, elvált, esetleg özvegy vagy, egy egészen újkeletű problémával is szembetalálhatod magad. Nagyon sok olyan házas, 40 feletti nő van, aki azért nem akar ezekkel a személyekkel barátkozni, mert félti a házasságát. Tévesen azt gondolja, hogy a szingli nő és a férj között viszony szövődik, ezért inkább elzárkózik; még akkor is, ha tényleg teljes mértékben megbízható a másik fél. Ez még inkább megnehezíti a helyzetét annak, aki 40 után szeretne barátkozni.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!