5+1 természetes megoldás a terhességi csíkok eltüntetésére

Sándor Alexandra
Írta: ,
5+1 természetes megoldás a terhességi csíkok eltüntetésére

A terhességi csíkok – vagy más néven striák – olyan vörös-lilás csíkok a bőrön, amelyek hirtelen nyúlás vagy zsugorodás hatására jönnek létre, s később fehérré válnak. A kamaszkori növekedés folyományaként szinte mindenkinek a testén akad belőle néhány, de a nőknél különösen gyakori a hason, a csípőn és a popsin.

Citromos-cukros bőrradír

A házilag percek alatt elkészíthető kence mindkét összetevője kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy megszabadult az elhalt hámsejtektől és a terhességi csíkoktól. További előnye, hogy olcsó és hatékony.

Egy fél citrom levét csepegtesd cukorra, s fürdéskor masszírozd alaposan a „katasztrófa sújtotta” régiókba!

A terhességi csíkok eltüntetésére több kozmetikai módszer létezik. Mielőtt nagyobb anyagi beruházásra adnád a fejed a cél érdekében, mindenképpen konzultálj egy bőrgyógyásszal, mit gondol az általad választott technológiáról!

Vízivás

Hiába kenegeted szorgalmasan magad, a hidratáltság leginkább belülről fakad. A bőr rugalmasságának biztosítására naponta legalább két liter vizet kell meginnod.

Ez lehet szénsavmentes ásványvíz vagy csapvíz is.

Az éltető folyadékkal kapcsolatban még nem árt tudnod, hogy fürdéskor célszerű a langyosra szavaznod forró helyett, mert utóbbi károsítja a szöveteket.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?