5 gyakori tévhit a terhességről, amit mindenki szajkóz – és a valóság

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A várandósságot hihetetlenül sok tévhit övezi, a szépségápolástól kezdve, a mozgáson és étkezésen át egészen a vitaminok pótlásáig. De vajon mekkora valóságalapjuk van ezeknek az állításoknak? Valóban veszélyes a kávé, a hajfesték, vagy éppen a sport a babára?

Nem lehet hajat festetni Kép forrása: stylesweekly.com

Nem ritka, hogy a kismamák hatalmas lenövéssel küszködnek a terhesség alatt, ugyanis nem mernek hajat festetni – miközben a szálak az átlagosnál sűrűbbek és gyorsabban növekednek. A hajfestés tilalma onnan ered, hogy a hatóanyagok felszívódhatnak a fejbőrön keresztül, károsítva ezzel a magzatot. De mi az igazság?

A kutatások szerint olyan kevés veszélyes anyag érkezik így a szervezetbe, ami nem okozhat gondot. Ráadásul vásárolhatsz allergénmentes hajfestékeket, használhatsz színezőket is, vagy kérhetsz melírt, így a festék alig, vagy egyáltalán nem érintkezik a fejbőröddel.

Nem lehet manikűröztetni Kép forrása: duitang.com

A másik gyakori szépségápolással összefüggő tévhit, hogy a kismamák nem járhatnak manikűröztetni. Nem csoda, hogy ez az állítást belopta magát a köztudatba, hiszen sok szakmabeli is javasolja a körmök „pihentetését” a festések között, holott mégiscsak egy élettelen szarulemezről beszélünk.

A körömlakkozás, de még a műköröm sem ártalmas, csupán arra kell ügyelni, hogy megfelelő szakembert válassz. Így elkerülhető, hogy vegyszer kerüljön a bőrödre, illetve belélegezd a reszelés közben keletkező port. Szüléshez azért csináltass rövid körmöket, és az sem árt, ha nem kérsz színes lakkot (a körömlemezed színe fontos jelzéseket adhat az orvosoknak), de egyébként semmi sem indokolja, hogy mellőzd a manikűrt.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019