Terhesholmik, amiket színtiszta pénzkidobás megvenni - mégis költünk rájuk

Zabolai Margit
Írta: ,
Terhesholmik, amiket színtiszta pénzkidobás megvenni - mégis költünk rájuk

Kép forrása: unsplash

Valószínűleg ott rontottam el mindent, hogy néhány hónappal ezelőtt rákerestem a „terhesség korai tünetei” kifejezésre a Google-ben. Mióta a keresőmotor tudja, hogy babát várok, a világ összes terhesholmiját felajánlotta már nekem, és míg némelyik tényleg hasznos lehet, és megkönnyíti a mindennapokat, azért nagyon sok olyan termék is van, ami megpróbálja kihasználni, hogy az új helyzet izgalmában az ember bármit képes lenne megvenni. Az alábbi dolgokra költeni viszont színtiszta pazarlás – legalábbis szerintem.

Nyilván ez nagyban függ az egyéni adottságoktól, testalkattól, hogy kinek milyen gyorsan nő a babája és hogyan helyezkedik, de én még így a második trimeszter vége felé sem értem, hogy mi a különbség a terhes leggings és a sima leggings között. Na leszámítva az árukat, persze.

Szerintem érdemes egyet felpróbálni, megnézni, hogy hogyan érzed benne magadat, mert lehet, hogy azt mondod, neked megéri a dolog, de látatlanba ne kezdj el pánikszerűen túlárazott terhes holmikat vásárolni, mert megvan rá az esély, hogy a fele annyiba kerülő, sima leggings éppen olyan jó lesz, sőt a már meglévő darabjaidat is lehet, hogy kényelmesen hordani tudod.

Van, akinek csak a terhesség végén vagy a szoptatás idején, másoknak elég hamar és nagyon látványosan változik a kosármérete. Én is így voltam vele, és hamar egyértelművé vált, hogy a meglévő melltartóimat nem fogom tudni hordani nagyjából már a negyedik hónap közepétől.

Ugyanakkor nem sok kedvem volt egy nagy adag pénzt kidobni új melltartókra, tudva, hogy mindössze néhány hónapig fogom tudni hordani őket.

Ekkor adta egy barátnőm az ötletet: szoptatós melltartót úgyis kell venni, akkor miért ne venném meg már most? Ugyanúgy tudom hordani a szülés előtt is, és nem kell kétszer költenem erre a ruhadarabra.

Oké, lehet, hogy nem ez a létező legszexibb fehérnemű, úgyhogy talán egy-két nagyobb méretű, de csinos melltartót érdemes lehet beszerezni, de fölösleges kétszer megvenni azt, amire úgyis csak nagyon rövid ideig lesz szükséged.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv