Ezért ne kérdezd soha senkitől, hogy „mikor jön már a gyerek”?

Írta: ,

Biztos neked is van olyan pár a környezetedben, akik már együtt élnek néhány éve, vagy csak hosszabb ideje járnak, esetleg „benne vannak a korban”, ezért kíváncsi vagy rá, mikor tervezik a családalapítást. A jó szándékú érdeklődés azonban nem mindig ér célba úgy, ahogy szeretnéd… Most eláruljuk, miért felejtsd el örökre ezt a kérdést!

Ahány ember, annyi féle kapcsolat, és manapság már bizony nem aranyszabály, hogy mindenkinek muszáj gyereket vállalnia. Persze ezt sokan képtelenek elfogadni, és akkor sem tudnak azonosulni vele, ha semmilyen szinten nincs rájuk hatással a páros döntése.  Szerintük egyszerűen a „természet rendje”, hogy miután megtaláltuk a nagy Őt, összeházasodunk, és családot alapítunk. Ha valaki viszont ezekkel az elvárásokkal szembemegy, azzal könnyen kivívhatja a környezete elítélését.

Szóval, lehet, hogy akiktől faggatózol, pontosan ebben a cipőben járnak, és egyszerűen már elegük van abból, hogy mindenkinek megmagyarázzák, miért döntöttek így. Vagy, ha el is mondják, ahhoz már tényleg semmi kedvük, hogy ecseteljék, miként zajlott közöttük ez a magánbeszélgetés.

Mert lehet, hogy már volt egy babájuk Kép forrása: pamota.tumblr.com

Sajnos a korai vetélések gyakoribbak, mint hinnéd, a statisztikák szerint minden ötödik terhesség így végződik – a megtermékenyített sejtek azonban gyakran úgy távoznak, hogy észre sem vesszük.

Ezzel szemben, ha a pozitív teszt után mégis megjön a vérzés, vagy esetleg orvosi beavatkozásra is szükség van, az hatalmas tragédia lehet egy nő, egy pár számára.

Ezért arra is kell gondolnod, amikor felteszed ezt a poénosnak szánt kérdést, hogy talán éppen ilyesmit próbálnak feldolgozni az ismerőseid.

Ne felejtsd el, senkinek sincs a homlokára írva, mit él át a magánéletében, szóval, ha nincs szerencséd, pont beletenyerelhetsz egy ilyen borzasztóan nehéz helyzetbe!