Sűrű hajad van? 5+1 trendi rövid frizura, amivel elkerülöd a gomba-hatást

Zabolai Margit
Írta: ,

Sűrű, vastag szálú hajjal áldott meg a természet? Biztosan sokan irigyelnek, de amikor kinézed magadnak azt a helyes rövid fazont, a fodrásztól való távozáskor viszont úgy érzed magad, mint egy óvodás, aki gombának öltözött a farsangra, te bizony látod az erős szálú haj árnyoldalait is. Ezekkel a 2017-es divat szerinti frizurákkal nem fogod!

A kulcsszó: rétegezés Kép forrása: bob-hairstyle.com

A rövidre vágott, de sűrű, vastag szálú haj könnyen ugrik fel gombaformára, ezt azonban elkerülheted, ha a fodrászod rétegezi a hajadat, vagyis olyan textúrát alakít ki belőle, ami lágyan omlik le, sehol nem lesz túl vastag és nem áll el gömbszerűen a fejedtől.

Ha ügyesen van rétegezve, akkor akár egy rövidebb bob fazonnak is lágy, természetes hatású lehet az esése.

Borzolt hatás Kép forrása: shop.mango.com

A vastag haj olyasmi, amit sokan irigyelnek, és neked is minden okod megvan arra, hogy büszke legyél rá. Nem kell tehát feltétlenül a fejedre lapítani a tincseket akkor sem, ha rövidebbre vágatod a hajadat.

Ha szereted, hogy sűrűnek és vadnak hat a frizurád, akkor szárításkor borzold össze kicsit a tincseket némi hajhabbal, vagy hajformázóval süss bele néhány csigát, hullámot.

A hajadnak így tartása, tömege lesz, de romantikus, sőt szexi hatást keltesz vele, ahelyett, hogy úgy néznél ki, mint a Beatles elveszett tagja.