Otthon / Szórakozás

Szenvedélyekről, vágyakról, ösztönökről, erotikáról – Ütős könyvek a szexről

Szenvedélyekről, vágyakról, ösztönökről, erotikáról – Ütős könyvek a szexről

Meg akarjuk élni minden örömét, vágyunk rá, jól akarjuk csinálni, adni akarunk vele és kapni tőle. A szex témája kimeríthetetlen. Hogyan élik meg a férfiak, hogyan élik meg a nők? Rengeteg kérdés, megannyi válasz. 3 ütős könyvet ajánlunk, sokféle érdekes, felkavaró gondolattal.

Férfiak a díványomon

Megtévesztő a cím, direkt. Szexuálterápiás tapasztalatok gyűjteménye a Férfiak a díványomon című könyv – avagy férfiak vallanak a szexuális élményeikről, a hódításaikról, szexuális játékokról. Őszintén mesélnek az erotikus vágyaikról, a csalódásaikról, az alulteljesítéstől való rettegésről, a komplexusokról, a kötődésekről.

Szenvedélyekről, vágyakról, ösztönökről, erotikáról – Ütős könyvek a szexrőlEzekről a témákról a pasik nem szívesen beszélnek őszintén, inkább poénba burkolva vagy csúsztatásokkal nyilatkoznak róluk. Ám a nők kivesézik, elemzik a szitukat, csámcsognak minden apró részleten, mély filozófiai eszmefuttatásokba bonyolódva.

A férfiak félelmeinek, titkos szorongásainak mélyére kukkanthatsz be Brandy Engler és David Rensin könyvén keresztül. Dr. Brandy Engler Manhattanben szexuálterapeuta, sok férfi történetét hallotta. Esettanulmányait pácienseivel folytatott terápiás kezelések tapasztalatai alapján írta meg. Megfordultak nála kényszeres nőcsábászok, élvhajhászok, kisebbségi komplexusban szenvedők, impotenciát titkolók.

Ha érdekel, hogy egy szexuálpszichológus milyen megállapításokra és következtetésekre jutott a férfiak nemi vágyait és titkos lelki igényeit illetően, olvasd el a könyvet!

Hogyan gondolkodjunk másképp a szexről?

A Hogyan gondolkodjunk másképp a szexről? egy merész és őszinte, provokatívan szókimondó könyv – semmi szépítés, semmi illúzió. Alain de Botton egy merőben új perspektívából mutatja be a vágyak, nemi ösztönök működését.

Szenvedélyekről, vágyakról, ösztönökről, erotikáról – Ütős könyvek a szexrőlSzerinte a legtitkosabb nemi vágyaink megéléséhez nem mindig a szerelmünket, a párunkat képzeljük el. Erős szavak.

Botton szerint a másik fél iránt érzett tisztelet, szeretet nem mindig összeegyeztethető a piszkos fantáziákkal.

Ez nem jelenti azt, hogy félrelépésre ösztönöz, csak leírja, hogy miért érezhet a férfi egy idegen nő iránt is vágyat, miközben a feleségét szereti. Nem bántani akarja, nem elhagyni akarja, csak bekapcsol a biológia. A szerző egyébként kellően ironikus és humoros ahhoz, hogy kicsit feloldja az olvasóban a mondatai miatt keletkezett feszültséget. Valami mélyen kódolt morális fék kell a párkapcsolatokhoz, amit kulturálisan is elfogadottnak tartunk.

A könyvben arcelemző leírást is találhatsz, két híres színésznő arcvonásain keresztül mutatja be a szerző, hogy melyik típusú férfi mit keres egy nőben. Az esetleírásokkal, szituációelemzésekkel teli könyv kemény olvasmány.

Az első

Az első szexuális élmény egy életen át elkísér, meghatározó. A testiségről szerzett tapasztalataink egyik alapköve. Az első szeretkezés lehet erotikus, kínos, kapkodós, katartikus. Megtörténhet szerelemből, vagányságból, véletlenül, kíváncsiságból. Vannak olyanok, akik szeretnék elfelejteni, vannak, akik romantikus színezetet adnak neki, és vannak olyanok is, akiknek az emlékeit az idő megszépíti.

Szenvedélyekről, vágyakról, ösztönökről, erotikáról – Ütős könyvek a szexrőlAz első című novelláskötetben csupa első szexuális, erotikus élményről olvashatsz, kortárs íróink mesélik el saját sztorijukat.

Nők és férfiak, fiatalabbak, idősebbek. Szépítve, túlozva, misztikumba tekerve, lecsupaszítva.

Olyan ismert szerzők írják le szüzességük elvesztésének történetét, mint Karafiáth Orsolya, Fiala Borcsa, Gimesi Dóra, Németh B. Eszter, Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter, Kalapos Éva Veronika, Nagy Ildikó Noémi, Háy János, Garaczi László, Dragomán György, Grecsó Krisztián, Lakatos Levente, Tasnádi István.

Szépirodalmi igényességű szövegek várnak a könyvben. 

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást