A nyári hőségben különösen jól tud esni, ha nem kell bekapcsolni a sütőt. Ez szerencsére viszont nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk sok finomság elkészítéséről, csupán ezeken a napokon a sütés nélküli opciókra érdemes koncentrálnunk. A sokak kedvencének számító klasszikus kókuszgolyón, keksztekercsen és sportszeleten túl mára már rengeteg ilyen sütemény létezik, ezek az édességek ráadásul vegánok is egyben.
3/5 Karamellizált banános chia puding
A krémes chia magból készült pudingtól a ragacsos karamell szószon át a karamellizált fahéjas banánig ennek a sütés nélküli vegán desszertnek minden falatja még nagyobb mosolyt fog csalni az arcodra, mint az előző falat.
Hozzávalók:
A chia pudinghoz: 1/2 csésze chia mag, 2 csésze zabtej (vagy más növényi tej), 2 evőkanál juharszirup, 1 tk. vanília kivonat, 1 csipet tengeri só
A karamellréteghez: 1/4 csésze kókuszolaj, 1/4 csésze juharszirup, 2 evőkanál tahini, 1 csipet tengeri só, 1/2 tk. vanília kivonat
A karamellizált banánhoz: 3 banán, szeletelve, 2 evőkanál juharszirup, 1 evőkanál vegán vaj, 1/2 teáskanál fahéj, 1 csipet só
Elkészítés: Keverd össze a chia puding hozzávalóit, és tedd egy éjszakára a hűtőszekrénybe. Hámozd meg és szeleteld fel a banánokat. Egy serpenyőben közepes lángon olvaszd fel a vajat. Egy kis tálban keverd össze a fahéjat és a juharszirupot, majd mehetnek a vaj mellé a serpenyőbe. Tedd a felszeletelt banánokat a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát 2-3 percig. A karamellhez a kókuszolajat és a juharszirupot egy kis serpenyőben, közepes lángon olvaszd fel, majd tedd bele a vaníliát, a sót, végül pedig a tahinit. Tölts meg talpas poharakat chia pudinggal, majd halmozd rájuk a karamellt és a karamellizált banánt.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!