Dekor / Otthon

Így alakíts ki otthon egy lazulós stresszmentes zónát

Így alakíts ki otthon egy lazulós stresszmentes zónát

Mindegy, hogy a kertben, a hálószoba egyik sarkában, vagy a fürdőben alakítod ki, a stresszmentes zóna segít lecsendesíteni a gondolataidat – amire most, hogy a munkahely és az otthon közti határok egyre jobban elmosódnak, hatalmas szükség van. Mutatjuk, hogyan alakíthatsz ki a lakásban egy relaxáló sarkot, ahova vissza tudsz vonulni, amikor csak szükséged van rá!

Válassz egy zárt részt

Egy nagy alapterületű ház nem biztos, hogy alkalmas a stresszoldásra, ha nincs benne sok zárt tér. A legjobb helyek a meditációra azok, amik kevésbé forgalmasak, ilyen például egy fürdőszoba, a vendégszoba vagy akár a mosókonyha is. Bármennyire is furcsának tűnhet elsőre, ezek a helyek alapvetően nyugodtabbak, mint mondjuk a konyha vagy a nappali.

Minimalista szemlélet

A relaxációs sarokhoz elengedhetetlen, hogy kényelmesen le tudj ülni vagy feküdni, ettől függetlenül érdemes arra törekedned, hogy ne zsúfold túl ezt a részt. Egy kényelmes fotel, néhány párna a földre, egy szőnyeg, egy növény bőven elég ahhoz, hogy befelé tudj koncentrálni. A zsúfolt polcok és helyek elvonják a figyelmedet, ezért is célszerűbb minimalista fejjel gondolkodni. Ügyelj arra is, hogy távol legyél az elektronikai eszközöktől, ne használj élénk színeket és persze tartsd rendben a meditáló helyet, hogy arra koncenntrálj, ami a legfontosabb.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást