A skandinávok nem csak a lakberendezéshez és a szanuázáshoz értenek, amik elsőre eszedbe jutnak róluk, a gasztronómiában is van néhány olyan finomság a tarsolyukban, amire méltán büszkék lehetnek.
1/5 Grillezett makréla mogyorós pesztóval és babpürével
Hozzávalók: 20 dkg árpagyöngy, 8 dl víz, 20 dkg előre beáztatott bab, 2 dl tej, citromlé, 10 dkg mogyoró, ízlés szerint bármilyen növényi olaj, 4 közepes méretű filézett makréla, kerti zsázsa
Elkészítés:
Első lépésként kezdd az előkészületekkel, azaz tisztítsd meg a makrélát és mosd át friss vízzel az előre beáztatott babot. Főzd meg az árpagyöngyöt, sózd meg és amikor puha (körülbelül tizenöt perc kell neki), akkor szűrd le az egészet.
A babpüréhez forró tejben főzd puhára a babot, majd, amikor már úgy tűnik, hogy készen van, akkor dobd be a késes robotgépbe és pürésítd. Adj hozzá valamennyi friss citromlevet, majd sózd, borsozd.
A mogyorós pesztóhoz pirítsd meg a mogyorót, majd egy kis olajjal késes robotgépben aprítsd fel őket, majd sózd, borsozd.
Ha minden megvan, és már csak a makréla elkészítése van hátra, akkor kend be egy kis olajjal a makréla bőrös felét, fűszerezd ízlés szerint, majd süsd meg őket körülbelül három percig oldalanként. Ezzel készen is vagy, a tetejére már csak egy kis zsázsa hiányzik a tökéletes skandináv fogáshoz!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!